Bygg- och anläggningsprogrammet
Är du intresserad av att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus, anläggningar och vägar? Tycker du om att röra dig i ditt arbete? Då är Bygg- och anläggningsprogrammet något för dig
Du får en bred bas och en yrkesinriktning
Undervisningen i årskurs 1 är gemensam. Här inriktas grundutbildningen på baskunskaper om de olika yrkena inom byggområdet. Utbildningen börjar med stor bredd för att senare smalna av mot det yrkesval du gjort. Du får kunskap om hur du bygger rationellt, säkert och miljömässigt hållbart, samtidigt som du får kunskaper om branschens olika yrken och arbetsprocesser. Du lär dig också hantera maskiner, verktyg och material. Inför årskurs två väljer du mellan inriktningarna husbyggnad och mark och anläggning.
Husbyggnad
Inriktningen ger kunskaper i nybyggnation, renovering och ombyggnation av bostäder och lokaler samt även av broar och andra anläggningskonstruktioner. Efter gymnasiet kan du arbeta som till exempel snickare, murare, betongarbetare eller golvläggare.
Mark och anläggning
Inriktningen ger kunskaper i markarbeten för vägar, husgrunder, ledningar, gröna ytor samt asfalt-, platt- och stenbeläggningar. Efter gymnasiet kan du arbeta som till exempel väg- och anläggningsarbetare eller beläggningsarbetare.
Så här arbetar vi
En stor del av utbildningen under årskurs 2 och 3 består av APL (arbetsplatsförlagt lärande) på byggarbetsplatser i regionen. Carl Engströmgymnasiet är
en branschrekommenderad skola enligt Byggnadsindustrins yrkesnämnd (BYN). Det innebär att BYN bedömer att skolan har goda förutsättningar att ge en grundläggande yrkesutbildning i enlighet med bygg- och anläggningsbranschens krav.
Komplettera din feedback genom att välja en kategori och ange kommentar.
Observera att din kommentar blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra.