• Fortsatt belysningskontroll i kommunen

  Vi har nu börjat göra vår belysningskontroll i kommunen. Den kommer att fortsätta under v 41, 7 oktober -11 oktober. Det är Vattenfall som utför denna besiktning, på uppdrag av kommunen. Detta gör att belysningen även är tänd dagtid, eftersom inspektionen sker då. Eventuellt kommer visst arbete även att ske v 42.

 • Fiberarbeten i Löberöd till och med oktober

  I Löberöd utförs fiberarbete fram till och med 31/10.

 • Ny belysning i Trollsjöområdet som främjar djurlivet

  Nu har de nya lamporna kommit på plats i Trollsjöområdet. Numera är det upplyst hela vägen runt de två sjöarna/dammarna. De nya lamporna släcks under natten för att skapa en naturligare miljö för fladdermössen och andra djur. Lamporna släcks vid olika tider beroende på årstid.

 • Gatorna på Bäckdala

  De nuvarande byggatorna på Bäckdala-området kommer att färdigställas när alla tomter är bebyggda. Det återstår tomter längst västerut i kvarteret. Dessa är sålda och inflyttning i de kommande husen beräknas ske under år 2020.

 • Skadegörelse av fontäner i Eslöv

  Fontänerna på Stora torg, i stadsparken och vid Trekanten har upprepade gånger utsatts för skadegörelse under den senaste tiden. Därför har de tidvis varit tömda på vatten. Imorgon fredag 9 augusti kommer vi förhoppningsvis att kunna starta fontänen på Stora torg igen. Nästa vecka (v 33) kommer även de andra två fontänerna att sättas igång.

 • Studsmattan och repen på lekplatsen i Trollsjön

  Tyvärr så utsätts lekplatsen i Trollsjön för upprepad vandalism. Repen som ska vara ett inspringningsskydd runt gungorna skärs av gång på gång. Nu kommer vi att sätta en kedjor där istället. Det blir inte riktigt överensstämmande med temat, men för att inspringningsskyddet ska fungera som tänkt gör vi så här. Studsmattan är det i sig inget...

 • Många klagomål på kråkfåglar

  I år har Eslövs kommun tagit emot ovanligt många klagomål på fåglar, framför allt kråkfåglar, och även till en viss del råttor. För att inte locka fram dessa djur, mata inte fåglar och se till att de inte kan komma åt matavfall. Håll rent runt fastigheten och soptunnor. Detta gäller även för att undvika andra skadedjur,...

 • Fontänen i Trollsjön kan inte sättas igång

  Anledningen är för låg vattennivå på grund av förra årets torka.

 • Translate

  You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

  Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

  Close popup window