Ekonomiprogrammet

Vill du gå en utbildning som både ger dig möjlighet till jobb direkt efter skolan eller möjlighet att läsa vidare? Tänker du dig en framtid som egenföretagare, är du intresserad av en ledarroll, eller funderar du på att läsa vidare till jurist? Då är detta program ett bra val för dig.

På Ekonomiprogrammet finns många praktiska inslag och samarbeten med näringslivet. Ett naturligt inslag i ekonomiutbildningen är
hållbarhet. Dessutom får du möjlighet att delta vid näringslivsträffar tillsammans med andra entrepenörer i kommunen. Efter avslutad gymnasieutbildning på Ekonomiprogrammet är du alltså både anställningsbar för jobb som gymnasieekonom och behörig till högskolan och universitet

Välj programinriktning juridik eller ekonomi

Samtliga elever läser både juridik och ekonomi för att sedan kunna göra ett inriktningsval inför årskurs 2. Dessutom startar, utvecklar och driver alla ekonomer ett UF-företag och går en ledarskapskurs.

Om du är intresserad av att i framtiden arbeta som exempelvis advokat, åklagare eller domare eller polis väljer du juridisk inriktning. Du lär dig att tolka lagtext och domslut och läser fyra juridikkurser, bland annat kriminologi. Du får en förståelse för straffsystemet, brotten, gör gärningsmannaprofiler och lär dig om viktimologi (läran om brottsoffret), familjerätt, bodelning och konsumentköprätt.

Om du väljer ekonomisk inriktning är du intresserad av att eventuellt starta eget, att arbeta som mäklare, marknadsförare, revisor, konsult, säljare eller inom bank och finans i framtiden. Du lär dig om affärsmodeller, hur du kan tjäna pengar på din affärsidé, om mål och marknadsföringsstrategier, att bygga varumärken, investeringskalkyler och bokföring.

Personlig utveckling mot dina mål

Undervisningen är utformad för att motivera och stimulera dig att samarbeta och därmed få så hög måluppfyllelse som möjligt. Detta sker på Ekonomiprogrammet genom ämnesövergripande projekt och en stark koppling till näringslivet under din studietid. Du är också delaktig i planeringen av undervisningen, detta för att du ska utvecklas så mycket som möjligt och nå dina mål. Det är också viktigt att du trivs ihop med dina lärare och klasskamrater och känner trygghet och studiero. Hos oss på EK trivs eleverna!

Anställningsbar och antagningsbar

Som ekonom är du anställningsbar och kan få arbete direkt efter avslutade studierna, till exempel som ekonomiassistent. Om du hellre önskar söka dig till vidare utbildning till universitet eller högskola direkt efter avslutade gymnasiestudier är du antagningsbar, alltså behörig. Under studietiden hos oss får du god träning i problemlösning och kritiskt tänkande genom att arbeta med ämnesövergripande projekt, praktikfall och cases vilket är ett etablerat arbetssätt på universitet och högskolor.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window