Solhällan

Solhällan ligger vackert i närheten av Trollsjöområdet.

Ansök om vård- och omsorgsboende eller biståndsbedömt trygghetsboende

Lägenheterna

Våra 48 lägenheter är fördelade på fyra enheter. Hälften av lägenheterna ligger i markplan och andra hälften har balkong. Huset är byggt i tre plan och det finns två fina innergårdar med springvatten och riklig växtlighet som ger en stunds avkoppling.

Lägenheterna består av ett rum med sovalkov, en stor rymlig toalett med dusch och en köksenhet med kylskåp, bostadsytan är totalt 36 kvadratmeter. Varje lägenhet är utrustad med trygghetslarm. Möblerar gör du med egna möbler som ger dig hemkänsla, trivsel och trygghet. Säng och madrass tillhandahåller boendet. Som hyresgäst får du ett eget kontrakt som gäller enligt hyreslagen.

Vid dödsfall gäller en månads uppsägning av hyreskontraktet.

Hemförsäkring för hyresgäster i vård- och omsorgsboende

Som hyresgäst i ett vård- och omsorgsboende är du ansvarig för att teckna den/de försäkringar som krävs för ditt boende. Hemförsäkring ingår inte i ditt boende, utan du är alltså själv ansvarig för att teckna en hemförsäkring.

Även en bra hemförsäkring kan behöva kompletteras utifrån de behov som just du har. En allriskförsäkring, ibland kallad oturs- eller drulleförsäkring, kan vara lämplig att teckna ifall du råkar ut för något som den vanliga boendeförsäkringen inte täcker.

Kontakta ditt försäkringsbolag för att få korrekt information om vilken typ av försäkring/försäkringar som är lämpligast för dig som hyresgäst i ett vård- och omsorgsboende.

Mat och dryck

Maten är en upplevelse för välbefinnandet och vi strävar efter att måltiderna ska vara trevliga och smakfulla. Maten på Solhällan tillagas och levereras från vårt kök på Kärråkra. Du väljer själv om du vill äta i vår matsal eller i din lägenhet.

Läs mer om våra måltider

Personal

Hos oss finns personal tillgänglig dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut besöker boendet varje vecka och utifrån behov. Sjuksköterska finns på boendet vardagar under dagtid och läkare finns knuten till boendet.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window