Kärråkra demensboende

Kärråkra demensboende

Kärråkra demensboende ett specifikt boende i Eslöv för personer som lider av demens. På Kärråkra finns 56 lägenheter i ett naturskönt område med promenadslingor och i direkt anslutning till Kärråkra vårdcentral.

Ansök om vård- och omsorgsboende eller biståndsbedömt trygghetsboende

Lägenheterna

Lägenheterna är fördelade på två våningar och här finns en fin trädgård där de boende kan koppla av och njuta. På våning två finns gemensamma balkonger med utsikt över trädgården. Varje lägenhet består av ett rum med stor rymlig toalett med dusch och är ungefär 25 kvadratmeter stor. Alla lägenhet är utrustade med trygghetslarm.

Alla boende möblerar med egna möbler, förutom sängen som vi tillhandahåller. Vid möblering måste du tänka på att vi vid vissa tillfällen måste arbeta med hjälpmedel som till exempel liftar och då måste möblering och mattor anpassas så att vårt arbete kan bedrivas på ett bra och säkert sätt.

Hyreskontrakt

Hyreskontrakt på lägenheten tecknar du tillsammans med Eslövs Bostads AB, Ebo.

Hemförsäkring för hyresgäster i vård- och omsorgsboende

Som hyresgäst i ett vård- och omsorgsboende är du ansvarig för att teckna den/de försäkringar som krävs för ditt boende. Hemförsäkring ingår inte i ditt boende, utan du är alltså själv ansvarig för att teckna en hemförsäkring.

Även en bra hemförsäkring kan behöva kompletteras utifrån de behov som just du har. En allriskförsäkring, ibland kallad oturs- eller drulleförsäkring, kan vara lämplig att teckna ifall du råkar ut för något som den vanliga boendeförsäkringen inte täcker.

Kontakta ditt försäkringsbolag för att få korrekt information om vilken typ av försäkring/försäkringar som är lämpligast för dig som hyresgäst i ett vård- och omsorgsboende.

Kontaktperson

Du som bor på Kärråkra har en egen kontaktperson som ser till att omvårdnaden blir som du önskar. Tillsammans med kontaktpersonen och kanske med stöd av anhörig upprättas en genomförandeplan, som ger en översikt över hur du vill att din omsorg och service ska utformas.

Mat och dryck

Maten lagas i köket på Kärråkra. I måltidsabonnemanget ingår helpension med frukost, lunch, middag, mellanmål, för- och eftermiddagskaffe och kvällsfika. Måltiderna serveras huvudsakligen i Kärråkras gemensamma matrum, men du väljer själv om du vill äta där eller i din lägenhet.

Läs mer om våra måltider

Personal

På Kärråkra finns personal tillgänglig dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut besöker boendet varje vecka och utifrån behov. Sjuksköterska finns på boendet under dagtid på vardagar. Övrig tid kan joursjuksköterska nås via boendets personal. Läkare från Kärråkra vårdcentral finns knuten till boendet.

Anhörigstöd

Som anhörig kan du få stöd av kommunens anhörigkonsulent finns i form av information, samtal och utbildning. Personal på boendet hjälper gärna till med att förmedla kontakten.

Avgifter

För vissa tjänster och serviceinsatser för äldre betalar du en avgift. Avgiftens storlek beror på om du blivit beviljad någon insats och din förmåga att betala. För vård och service betalar du en särskild omvårdnadsavgift. Denna avgift beräknas efter din inkomst (pension och kapitalinkomst).

Aktuella avgifter inom Vård och Omsorg

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window