Familj, barn och ungdom

Här kan du hitta vägledning och tips i ditt föräldraskap. Här finns också kontaktuppgifter till var du kan vända dig för att få stöd och hjälp till dig och ditt barn.

Ansök om stöd till familjen

Stöd i föräldraskapet

Som förälder kan du ibland behöva stöd i ditt föräldraskap. Kanske har ni kört fast i gamla spår och behöver nya tips och strategier för att komma vidare.

Eslövs kommun erbjuder ett brett utbud av service, stöd och rådgivning till familjer som behöver det. Här hittar du bland annat kommunens familjebehandlingar, familjerådgivning, föräldrautbildningar, råd- och stödsamtal till familjer och även enskilda samtal för ungdomar.

Här handläggs även familjerättsliga frågor såsom vårdnad – boende och umgänge, adoption, faderskap och familjehem.

Läs mer om vilket stöd som finns för familjer

Stöd till barn och ungdom

Du som är ung har rätt att ha någon som tar hand om dig. Du har rätt att vara trygg och ska behandlas med respekt. Socialtjänsten ansvarar för att ge stöd och hjälp till barn och unga som inte har det bra.

Här kan barn och ungdomar få stöd i grupp eller få enskilda samtal. Det finns också en ungdomsmottagning för dig som är mellan 12 och 22 år. Kommunen har även fältsekreterare som arbetar förebyggande tillsammans med skolor och fritidsgårdar.

Läs mer om vilket stöd som finns för barn och ungdomar

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window