Svårt att hantera din ilska?

Har du svårt att hantera din ilska? Utsätter du någon närstående för våld? De bästa förutsättningarna för att du ska kunna hantera din ilska och förändra ditt beteende är i allmänhet att du själv söker hjälp.

Ofta är det män som söker hjälp för att hantera sin ilska eller ett våldsamt beteende. Även kvinnor eller hbtqi+ personer kan behöva hjälp.

Är du en person som

  • tappar kontrollen och situationen håller på att gå över gränsen,
  • blir så arg så att du är rädd för vad du kan göra,
  • tror att du skrämmer ditt/dina barn,
  • tror att din partner/närstående blir rädd/a för dig,
  • känner att du gick över gränsen och du är rädd att det ska hända igen,
  • har slagit din partner och aldrig vill att det ska hända igen,
  • vet att du utsatt din partner/barn/närstående för psykiskt, fysiskt och/eller sexuellt våld och behöver hjälp.

I bland kan det vara svårt att se sig själv som en person som utsätter en närstående för våld. Ofta tänker vi att våld är slag och sparkar, men våld innefattar mycket mer än det. Våld är ofta psykiskt och består av verbala kräkningar, kontroll och hotfullt agerande gentemot din partner eller barn.

Barn som upplever våld i hemmet

Skuld och skam

Att du utsätter din partner/barn/närstående för våld eller begränsar deras utrymme är oftast inget du är stolt över. För att undkomma känslor av skuld och skam så lägger du skulden på den du utsatt. Det gör ofta att du mår bättre. Tankar som att ”hen provocerade mig till det, hen skulle bara låtit mig vara, hen förstorar det som hände, hen vet att jag bara vill att hen ska vara tyst,” och så vidare. Känner du igen dig? Det finns hjälp att få.

Sök hjälp själv

De bästa förutsättningarna för att du ska kunna ändra ditt våldsamma beteende är i allmänhet att du själv söker hjälp. Att ensam ta ansvar för våldet du utövar innebär också att du visar att du kan kontrollera ditt eget beteende och förändring möjliggörs.

Kriscentrum Mellersta Skåne

Kriscentrum är en samtalsmottagning för vuxna och barn. De arbetar mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Alla är välkomna, oavsett kön, könsidentitet eller sexuell läggning.

Mottagningen vänder sig till dig som blivit utsatt för, upplevt eller utövat våld i en nära relation. Alla erbjuds en individuell samtalskontakt men det finns även grupper för vuxna och barn. Samtalen är kostnadsfria.

Telefon: 046-359 50 71, det går även bra att få kontakt genom att skicka sms till detta nummer 0734-32 58 42
Telefontid: Måndag, onsdag, fredag klockan 10-12 samt tisdag och torsdag klockan 11-12.
E-postkriscentrum@lund.se

Kriscentrum Mellersta Skåne

Välj att sluta

VÄLJ ATT SLUTA är telefonlinjen för dig som riskerar att skada den du älskar. Vill du få hjälp att förändra ett kontrollerande eller våldsamt beteende? Hos VÄLJ ATT SLUTA får du möjlighet att prata anonymt med en rådgivare som har stor erfarenhet av dessa frågor.

Telefon: 020-555 666

Välj att sluta

Ett liv fritt från våld

Är du kille i åldern mellan 15-25 år? Vill du ha bättre relationer? Prata med oss på MÄN. Vi har under många år arbetat våldspreventivt genom att ta fram kunskap och metoder för att förebygga mäns våld i ett tidigt stadium.

Telefon: 0762 65 32 65
E-post: mottagning@mfj.se

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window