Vårlöken fasad och entré

Vårlöken

Vårlöken på Solvägen i Eslövs tätort är ett av kommunens två biståndsbedömda trygghetsboende.

Målsättning

Målsättningen med ett biståndsbedömt trygghetsboende är att skapa möjlighet till gemenskap mellan hyresgästerna och att delta i gemensamma aktiviteter för att motverka den ensamhet som många äldre lever med idag. För boendetypen är social isolering överordnat behovet av praktiskt hjälp.

Kriterier

För att kunna ansöka om biståndsbedömt trygghetsboende ska

  • du ha fyllt 75 år,
  • du ha ett behov av att bryta isolering och en upplevd otrygghet,
  • ha ett lättare behov av stöd och service,
  • du vara folkbokförd i Eslövs kommun och omfattas av vistelsebegreppet,
  • insatser i och utanför hemmet ska ha prövats innan biståndsbedömt trygghetsboende kan beviljas

Ansök om vård- och omsorgsboende eller biståndsbedömt trygghetsboende

Lägenheterna

Vårlökens lägenheter är nyrenoverade och väl anpassade ur tillgänglighetssynpunkt. Lägenheterna är på två rum plus kök och badrum. Badrummen innefattar dusch, höj- och sänkbar vask samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Köken är utrustade med spishäll, inbyggnadsugn, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin.

Lägenheterna är omöblerade.

I direkt anslutning till boendet finns det en stor trädgård med damm och promenadgångar. I fastigheten på plan 2 respektive 3 finns tillgång till gemensamhetsutrymme.

Hemförsäkring för hyresgäster i biståndsbedömt trygghetsboende

Som hyresgäst på ett biståndsbedömt trygghetsboende är du ansvarig för att teckna den/de försäkringar som krävs för ditt boende. Hemförsäkring ingår inte i ditt boende, utan du är alltså själv ansvarig för att teckna en hemförsäkring.

Även en bra hemförsäkring kan behöva kompletteras utifrån de behov som just du har. En allriskförsäkring, ibland kallad oturs- eller drulleförsäkring, kan vara lämplig att teckna ifall du råkar ut för något som den vanliga boendeförsäkringen inte täcker.

Kontakta ditt försäkringsbolag för att få korrekt information om vilken typ av försäkring/försäkringar som är lämpligast för dig som hyresgäst på ett biståndsbedömt trygghetsboende.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window