Måltiderna på våra vård- och omsorgsboenden

Mat ska vara en källa till lust och glädje, en sinnlig njutning som ökar lusten till livet. Den ska förmedla dofter och smaker som väcker slumrande sinnen och minnen.

I vårt måltidsabonnemang för äldre ingår frukost, lunch, kvällsmat, flera olika mellanmål fördelade över dygnet, måltidstillbehör och dryck. Varje dag erbjuder vi tre olika lunchalternativ och tre olika kvällsmatsalternativ.

Meny för vård- och omsorgsboende

Lunchmeny

Vecka 41, 7 oktober – 13 oktober

Måndag 7 oktober

  • Dagens Lunch: Kokt fläskkorv med rotmos, serveras med senap & grönsaker
  • Dessert: Drottningkräm med vaniljkräm

Tisdag 8 oktober

  • Dagens Lunch: Fiskgratäng med rotfrukter & dill serveras med potatismos och grönsak
  • Dessert: Mannagrynsflammeri med saftsås

Onsdag 9 oktober

  • Dagens Lunch: Gryta på kycklinglårfilé med dill & morot, serveras med potatis
  • Dessert: Skogsbärpaj med vaniljsås

Torsdag 10 oktober

  • Dagens Lunch: Ärtsoppa med fläsk serveras med senap, hembakat bröd & grönsaker
  • Dessert: Pannkaka serveras med vispad grädde & sylt

Fredag 11 oktober

  • Dagens Lunch: Kåldolmar med gräddsås, kokt potatis, slottsgrönsaker & lingonsylt
  • Dessert: Fruktsoppa med kesella

Lördag 12 oktober

  • Dagens Lunch: Fiskgryta med räkor serveras med potatismos, aioli & hembakat bröd, smör & pålägg
  • Dessert: Björnbärskompott med kaksmulor & vispad grädde

Söndag 13 oktober

  • Dagens Lunch: Pannbiff med stekt lök, gräddsås, kokt potatis, gelé & morötter
  • Dessert: Persikohalva med hallonsås och vispgrädde

Vecka 42, 14 oktober – 20 oktober

Måndag 14 oktober

  • Dagens Lunch: Lunchkorv med kokt potatis, pepparrotssås & bukettgrönsaker
  • Dessert: Päronsoppa med mandelskorpa

Tisdag 15 oktober

  • Dagens Lunch: Stekt fläsk med löksås, kokt potatis & salviaslungade betor
  • Dessert: Körsbärskaka med vispgrädde

Onsdag 16 oktober

  • Dagens Lunch: Lasagne serveras med mustig tomatsås & bukettgrönsaker
  • Dessert: Katrinplommonkaka smaksatt med saffran serveras med vaniljvisp

Torsdag 17 oktober

  • Dagens Lunch: Kycklingklubba med gratinerad potatisgratäng serveras med dragonsky, morötter
  • Dessert: Brylépudding serveras med karamellsås

Fredag 18 oktober Offentliga måltidens dag

  • Dagens Lunch: Kycklinginnerfilé med rostad potatis, broccoli & morot serveras med örtagårdssås
  • Dessert: Äppelkompott med gräddklick & havrekrisp

Lördag 19 oktober

  • Dagens Lunch: Köttfärslimpa med svamp och purjolök serveras med gräddsås & kokt potatis
  • Dessert: Dessertsoppa på skogsbär serveras med vaniljklick

Söndag 20 oktober

  • Dagens Lunch: Ångad fisk med ägg- och persiljesås, kokt potatis & kokta rödbetor
  • Dessert: Chokladpudding med visptopp

Vecka 43, 21 oktober – 27 oktober

Måndag 21 oktober

  • Dagens Lunch: Isterband med dillstuvad potatis, bakade rotfrukter serveras med senap
  • Dessert: Aprikossoppa med vaniljklick

Tisdag 22 oktober

  • Dagens Lunch: Krämig fisksoppa med gräddfilsklick & bröd, samt brytbönor
  • Dessert: Blåbärspaj serveras med vaniljsås

Onsdag 23 oktober

  • Dagens Lunch: Köttbullar med kokt potatis, gräddsås, lingonsylt & grönsaker
  • Dessert: Äppel-& kanelkräm med yoghurtklick

Torsdag 24 oktober

  • Dagens Lunch: Kyckling & bacongryta med champinjoner, serveras med potatis & ugnsrostad pumpa
  • Dessert: Citronfromage

Fredag 25 oktober

  • Dagens Lunch: Stekt panerad sill serveras med potatismos, skirat smör, lingonsylt & gröna ärtor
  • Dessert: Änglamat – vispad grädde varvat med bärsylt och kaksmulor

Lördag 26 oktober

  • Dagens Lunch: Schweizerbiff med rökt skinka & ost, skysås, kokt potatis & grönsaker
  • Dessert: Cheesecake med bärsås

Söndag 27 oktober

  • Dagens Lunch: Rimmad oxbringa med rotmos, pepparrotssås & hericot verts
  • Dessert: Fruktcocktail med vispgrädde

Vecka 44, 28 oktober – 3 november

Måndag 28 oktober

  • Dagens Lunch: Fiskgryta serveras med potatismos & bakade rotfrukter
  • Dessert: Hallonsoppa med vaniljkesella

Tisdag 29 oktober

  • Dagens Lunch: Kålpudding med brunsås, kokt potatis, dillslungade grönsaker & lingonsylt
  • Dessert: Blåbärskräm med gräddmjölk

Onsdag 30 oktober

  • Dagens Lunch: Kycklingklubba med rostad potatis och kålrot serveras med varm dragonsås
  • Dessert: Klappkräm smaksatt med röda vinbär & gräddmjölk

Torsdag 31 oktober

  • Dagens Lunch: Ärtsoppa med fläskkorv & skånsk senap, serveras med kokta morötter & hembakat bröd
  • Dessert: Pannkaka serveras med vispad grädde & sylt

Fredag 1 november Alla helgons afton

  • Dagens Lunch: Ugnsbakad fisk serveras med skånsk senapssås serveras med kokt potatis & bakade rödbetor
  • Dessert: Nyponsoppa med vaniljglass och mandelskorpa

Lördag 2 november Alla helgons dag

  • Dagens Lunch: Mustig köttgryta med svamp och syltlök serveras med dillslungade grönsaker och kokt potatis
  • Dessert: Mjuk pumpakaka med lättvispad grädde

Söndag 3 november

  • Dagens Lunch: Biff á la Lindström med skysås, kokt potatis & haricots verts
  • Dessert: Vit chokladmousse med bärsås

Vecka 45, 4 november – 10 november

Måndag 4 nov

  • Dagens Lunch: Korv Stroganoff serveras med kokt ris & kokta bukettgrönsaker
  • Dessert: Blåbärskräm med yoghurtklick

Tisdag 5 nov

  • Dagens Lunch: Ugnsbakad fisk med varm citronsås & potatis och kokta grönsaker
  • Dessert: Chokladmousse med marinerad citrusfrukt

Onsdag 6 nov

  • Dagens Lunch: Skånsk kalops serveras med kokt potatis, haricot verts & inlagda rödbetor
  • Dessert: Äppelkräm serveras med kanelgrädde

Torsdag 7 nov

  • Dagens Lunch: Örtkryddad köttfärssoppa serveras med creme fraiche & hembakt bröd
  • Dessert: Banoffepaj (banan, choklad & kolapaj)

Fredag 8 nov

  • Dagens Lunch: Varmrökt lax serveras med kall dillsås, potatis och grönsaker
  • Dessert: Aprikossoppa med vaniljklick

Lördag 9 nov

  • Dagens Lunch: Köttbullar med gräddsås, potatismos, kokta morötter & lingonsylt
  • Dessert: Fyriskaka (äppelsockerkaka) med vaniljsås

Söndag 10 nov

  • Förrätt: Svartsoppa med stekt fläsk, äpple och katrinplommon
  • Dagens Lunch: Kalkonbröstfilé med rostad potatis, gräddsås, brysselkål och gelé
  • Dessert: Budapestbakelse

Vecka 46, 11 november – 17 november

Måndag 11 november

  • Dagens Lunch: Gulaschsoppa serveras med gräddfil & hembakat bröd
  • Dessert: Sockerkaka med lösvispad hallongrädde

Tisdag 12 november

  • Dagens Lunch: Stekt panerad sill serveras med potatismos, skirat smör, lingonsylt & gröna ärtor
  • Dessert: Päronpuré med kardemummagrädde

Onsdag 13 november

  • Dagens Lunch: Kycklinggryta serveras med ris och hericot verts
  • Dessert: Apelsinsoppa serveras med kanelkryddad kesella

Torsdag 14 november

  • Dagens Lunch: Stekt falukorv serveras med morot- och blomkålsstuvning, kokt potatis
  • Dessert: Äppelpaj med vaniljsås

Fredag 15 november

  • Dagens Lunch: Färsgryta med smak av kryddpeppar & vitkål, potatis och rostade rotfrukter
  • Dessert: Mannagrynsflammeri med saftsås

Lördag 16 november

  • Dagens Lunch: Kokt vit fisk serveras med senapssås, potatis & morot
  • Dessert: Blåbärssoppa med en kula vaniljglass & kaksmulor

Söndag 17 november

  • Dagens lunch: Husets pannbiff med grönpepparsås, kokt potatis & smörslungade kålrötter
  • Dessert: Hallon & vaniljmousse toppad med krisp

Vecka 47, 18 november – 24 november

Måndag 18 november

  • Dagens Lunch: Isterband med dillstuvad potatis, kokt brysselkål & grov senap
  • Dessert: Fruktgelé med vaniljkräm

Tisdag 19 november

  • Dagens Lunch: Blomkålssoppa serveras med frikadeller & hembakat bröd
  • Dessert: Ostkaka serveras med sylt och grädde 

Onsdag 20 november

  • Dagens Lunch: Fiskbiffar serveras med sandefjordsås, gröna ärtor & potatismos
  • Dessert: Nyponsoppa med mandelbiskvi & lösvispad grädde

Torsdag 21 november

  • Dagens Lunch: Chili con carne med ris serveras med syrad grädde & kokt broccoli
  • Dessert: Skogsbärspaj med en kula glass

Fredag 22 november

  • Dagens Lunch: Kyckling i dillsås serveras med kokt kålrot och potatis
  • Dessert: Krusbärskräm med vispgrädde

Lördag 23 november

  • Dagens Lunch: Ångad fisk serveras med vitvinssås, kokt potatis och smörslungade rödbetor
  • Dessert: Chokladpudding med visptopp

Söndag 24 november

  • Dagens Lunch: Örtagårdsstek serveras med gräddsås, gelé, slottsgrönsaker & potatis
  • Dessert: Vit chokladmousse med bärsås

Vecka 48, 25 november – 1 december

Måndag 25 november

  • Dagens Lunch: Stekt fisk med kall kaviarsås, potatis & grönsaker & citronklyfta
  • Dessert: Dessertsoppa på svartvinbär & vaniljkesella och skorpa

Tisdag 26 november

  • Dagens Lunch: Kryddig köttfärssoppa serveras med créme fraiche & hembakat bröd
  • Dessert: Söt pumpapaj serveras med vispad grädde

Onsdag 27 november

  • Dagens Lunch: Kycklingspett med potatis & dragonsås, varm sallad med brysselkål
    och äpple
  • Dessert: Katrinplommonkräm med grädde

Torsdag 28 november

  • Dagens Lunch: Fiskgratäng med rotfrukter och dill, serveras med kokt potatis & grönsaker
  • Dessert: Nyponsoppa med mandelskorpa & kardemummaklick

Fredag 29 november

  • Dagens Lunch: Bruna bönor med stekt fläsk, kokt potatis & grönsaker
  • Dessert: Apelsinmousse toppad med riven mörk choklad

Lördag 30 november

  • Dagens Lunch: Viltfärsbiff med gräddig enbärssås serveras med potatismos & gröna bönor
  • Dessert: Skånsk äppelkaka med vaniljsås

Söndag 1 december

  • Dagens Lunch: Söndagsstek med brynt kulpotatis, mustig skysås, rödkål & äppelmos
  • Dessert: Pannacotta serveras med bärsås

Kvällsmeny

Vecka 41, 7 oktober – 13 oktober

Måndag 7 Oktober

  • Kvällsmat: Kryddig köttfärssoppa serveras med klick & hembakat bröd

Tisdag 8 Oktober.

  • Kvällsmat: Blodkorv med bacon serveras med potatisbullar och lingonsylt

Onsdag 9 Oktober

  • Kvällsmat: Kassler med kall ananassås serveras med kall kokt potatis

Torsdag 10 Oktober

  • Kvällsmat: Fiskbiffar med dill- & romsås, serveras med potatismos & citronklyfta

Fredag 11 Oktober

  • Kvällsmat: Frittata med smak av strimlad bacon, spenat, serveras med senapsvinegrette & riven morot

Lördag 12 Oktober

  • Kvällsmat: Kassler med kall ananassås serveras med kall kokt potatis

Söndag 13 Oktober

  • Kvällsmat: Senapssill med kokt ägg, ljust bröd & smör

Vecka 42, 14 oktober – 20 oktober

Måndag 14 Oktober

  • Kvällsmat: Gulaschsoppa på färs, serveras gräddfil & hembakat bröd

Tisdag 15 Oktober

  • Kvällsmat: Kokt kyckling i currysås serveras med ris & grönsaker

Onsdag 16 Oktober

  • Kvällsmat: Kokt lax serveras med hovmästarsås & potatis

Torsdag 17 Oktober: Offentliga måltidens dag

  • Kvällsmat: Korv med bröd serveras med potatismos

Fredag 18 Oktober

  • Kvällsmat: Crepes med räkstuvning

Lördag 19 Oktober

  • Kvällsmat: Paj med krämig baconfyllning, kokta morötter & äppel- & dijonsås

Söndag 20 Oktober

  • Kvällsmat: Kalvsylta med kokt potatis, pepparrotskräm & inlagda rödbetor

Vecka 43, 21 oktober – 27 oktober

Måndag 21 Oktober

  • Kvällsmat: Redd grönsakssoppa med frikadeller och hembakat bröd, smör & pålägg

Tisdag 22 Oktober

  • Kvällsmat: Skånsk kalops serveras med kokt potatis, grönsaker & inlagda rödbetor

Onsdag 23 Oktober

  • Kvällsmat: Gubbröra på kavring serveras med dill & citron

Torsdag 24 Oktober

  • Kvällsmat: Prinskorv serveras med säsongens gräddstuvade grönsaker & kokt potatis

Fredag 25 Oktober

  • Kvällsmat: Smörrebröd med rökt kalkon, äggstanning  gurkmajonnäs

Lördag 26 Oktober

  • Kvällsmat: Fiskpaté med romsås, kokt kall potatis & hembakat bröd

Söndag 27 Oktober

  • Kvällsmat: Morot- och purjolökspaj med gräslökssås

Vecka 44, 28 oktober – 3 november

Måndag 28 Oktober

  • Kvällsmat: Grillade kycklingspett med potatissallad & kall mangorajasås

Tisdag 29 Oktober

  • Kvällsmat: Blodkorv med bacon, stekt potatis & lingonsylt

Onsdag 30 Oktober

  • Kvällsmat: Tonfiskröra på brödskiva serveras med säsongens sallad

Torsdag 31 Oktober

  • Kvällsmat: Köttfärsgratäng med potatismostäcke

Fredag 1 November; Alla helgons afton

  • Kvällsmat: Kallskuren pastrami serveras på bröd med remouladsås, sallad & rostad lök

Lördag 2 November; Alla helgons dag

  • Kvällsmat: Västerbottensostpaj med rödlöksmarmelad

Söndag 3 November

  • Kvällsmat: Silltallrik med 2 olika sill, ost, kokt ägg, gräslökskräm & bröd

Vecka 45, 4 november – 10 november

Måndag 4 november

  • Kvällsmat: Kycklingpytt serveras med örtkryddad äggsås & sallad

Tisdag 5 november

  • Kvällsmat: Spagetti serveras med köttfärssås, riven ost & grönsak

Onsdag 6 november

  • Kvällsmat: Tonfisk- & potatislåda med smak av purjolök

Torsdag 7 november

  • Kvällsmat: Äggakaka med stekt fläsk serveras med lingonsylt

Fredag 8 november

  • Kvällsmat: Kallskuret kött med krämig potatissallad, paprikasås & rostad lök

Lördag 9 november

  • Kvällsmat: Löksill, skivad kall potatis, gräddfil, rödlök & bröd

Söndag 10 november

  • Kvällsmat: Smörgåstårta med leverpastej och rostbiff

Vecka 46, 11 november – 17 november

Måndag 11 november

  • Kvällsmat: Köttfärspaj serveras med dressing med smak av tomat & säsongens sallad

Tisdag 12 november

  • Kvällsmat: Prinskorvar serveras med örtstuvade rotfrukter, potatis & senap

Onsdag 13 november

  • Kvällsmat: Ädelostgratinerad kassler serveras med potatis & skysås

Torsdag 14 november

  • Kvällsmat: Fiskbullar med smak av hummer serveras med potatismos & dill

Fredag 15 november

  • Kvällsmat: Omelett med räkstuvning & dillslungade grönsaker

Lördag 16 november

  • Kvällsmat: Ost – & kalkonpaj serveras med kall sås

Söndag 17 november

  • Kvällsmat: Ansjovistårta med kall dillsås

Vecka 47, 18 november – 24 november

Måndag 18 november

  • Kvällsmat: Lutfiskpudding serveras med smörsås & kokt potatis

Tisdag 19 november

  • Kvällsmat: Kycklinglevergryta med äpple & bacon serveras med kokt potatis

Onsdag 20 november

  • Kvällsmat: Krämig kycklingröra på bröd serveras med säsongens sallad

Torsdag 21 november

  • Kvällsmat: Stekt kryddig korv serveras med potatismos, bostongurka & ketchup

Fredag 22 november

  • Kvällsmat: Silltallrik; 2 sorters sill serveras med bakad äggstanning, ost & bröd

Lördag 23 november

  • Kvällsmat: Lantpaté med cumberlandsås, bröd, sallad & inlagd gurka & syltlök

Söndag 24 november

  • Kvällsmat: Stekt inlagd strömming med bröd, kokt ägg, dillmajonnäs och hackad lök

Vecka 48, 25 november – 1 december

Måndag 25 november

  • Kvällsmat: Pytt i panna med korvbitar serveras med krämig äggsås & rödbetor

Tisdag 26 november

  • Kvällsmat: Oxbringa med rotmos serveras med pepparrotssås & senap

Onsdag 27 november

  • Kvällsmat: Ugnsfärs i bit serveras med gräddsås & örtkryddat potatismos

Torsdag 28 november

  • Kvällsmat: Slät morotssoppa med örtig äggkräm, hembakat bröd, smör & pålägg

Fredag 29 november

  • Kvällsmat: Räkröra serveras med hembakat bröd & garnityr

Lördag 30 november

  • Kvällsmat: Kycklingpaj serveras med dressing & säsongens sallad

Söndag 1 december – Första advent

  • Kvällsmat: Julsill, kokt ägg & potatis serveras med dillmajonnäs

Alternativrätter

Vecka 41, 7 oktober – 13 oktober

Lunchalternativ 1: Jordärtskockssoppa med hembakat bröd & pålägg

Lunchalternativ 2: Pasta med tomat- & basilikasås

Kvällsalternativ 1: Äggsallad med rågbröd

Kvällsalternativ 2: Lantpaté med cumberlandsås, bröd, sallad & inlagd gurka & syltlök

Vecka 42, 14 oktober – 20 oktober

Lunchalternativ 1: Grönärtsoppa med pepparrotsklick, bröd & pålägg

Lunchalternativ 2: Pasta med rökt hönskött- och ostsås

Kvällsalternativ 1: Matjessill med krämig ägg- och potatissallad

Kvällsalternativ 2: Kallskuren kyckling med kokt kall potatis & paprikasås

Vecka 43, 21 oktober – 27 oktober

Lunchalternativ 1: Pasta med ost- och skinksås

Lunchalternativ 2: Broccolisoppa med tonfiskröra & hembakat bröd

Kvällsalternativ 1: Crepes med köttfärsfyllning serveras med sallad & kall sås

Kvällsalternativ 2: Sillmacka (inlagd sill, kokt ägg, gräslökssås, kavring)

Vecka 44, 28 oktober – 3 november

Lunchalternativ 1: Kycklingsoppa med hembakat bröd, smör & pålägg

Lunchalternativ 2: Makaroner med köttfärssås

Kvällsalternativ 1: Omelett med räkstuvning

Kvällsalternativ 2: Rostbiff serveras med krämig potatissallad & rostad lök

Vecka 45, 4 november – 10 november

Lunchalternativ 1: Potatis & purjolökssoppa med bröd och örtklick
Lunchalternativ 2: Pasta med laxsås

Kvällsalternativ 1: Ost- och kycklingpaj serveras med vitlökssås och säsongens sallad
Kvällsalternativ 2: Sylta med rödbetssallad, kokt potatis & gräddfil

Vecka 46, 11 november – 17 november

Lunchalternativ 1: Grönärtsoppa med pepparrotsklick, bröd & pålägg
Lunchalternativ 2: Kyckling med fransk örtsås serveras med pasta

Kvällsalternativ 1: Rökt kalkon med krämig pastasallad & kall dragonsås
Kvällsalternativ 2: Hemmagjorda crépes med svampfyllning, vitlöksdressing & sallad

Vecka 47, 18 november – 24 november

Lunchalternativ 1: Dragonkryddad kycklingsoppa med örtklick, hembakat bröd, smör & pålägg
Lunchalternativ 2: Pastagratäng med köttfärs serveras med kall äppelsås

Kvällsalternativ 1: Grönsakspaj med örtkeso
Kvällsalternativ 2: Rostbiff med kall pepparrotssås & krämig potatissallad

Vecka 48, 25 november – 1 december

Lunchalternativ 1: Rödbetssoppa med créme fraicheklick serveras med bröd, smör & pålägg

Lunchalternativ 2: Pasta med rökt hönskött- och ostsås

Kvällsalternativ 1: Rotfruktsomelett med bacon och ost serveras med kall äppelsås

Kvällsalternativ 2: Bakad potatis med skaldjursröra

Mellanmål och sängfösare

Vecka 41 – 42, 7 oktober – 20 oktober

Mellanmål 1: Hallonmousse
Mellanmål 2: Brownie med äppelgrädde
Mellanmål 3: Kökets fruktkompott med vaniljklick
Mellanmål 4: Smoothie med mango & yoghurtsmak
Mellanmål 5: Ägghalva med krämig sillbit
Mellanmål 6: Brödtriangel med kycklingröra
Mellanmål 7: Sillmousse med hemlagat fröknäcke
Mellanmål 8: Färskostkräm smaksatt med örter, pastrami, salta kex
Sängfösare 1: Sängfösare jordgubbsmak
Sängfösare 2: Sängfösare svartvinbärsmak

Vecka 43 – 44, 21 oktober – 3 november

Mellanmål 1: Jordgubbsmousse
Mellanmål 2: Citronkryddad sockerkaka med hallongrädde
Mellanmål 3: Keso med mangopuré
Mellanmål 4: Smoothie med smak av banan
Mellanmål 5: Ägghalva, ansjoviskryddad sill, gräslökskräm
Mellanmål 6: Tonfisktriangel
Mellanmål 7: Viltpaté med cumberlandsås och bröd
Mellanmål 8: Västerbottencréme, enrisrökt korv & salta kex

Sängfösare 1: Sängfösare hallonsmak
Sängfösare 2: Sängfösare skogsbärssmak

Vecka 45 – 46, 4 november – 17 november

Mellanmål 1: Apelsinmousse med riven mörk choklad
Mellanmål 2: Citronkryddad sockerkaka med hallongrädde
Mellanmål 3: Fruktsallad med vaniljkräm
Mellanmål 4: Smoothie Tropisk
Mellanmål 5: Fetaostpaj
Mellanmål 6: Brödbit med kalkon -och pepparrotsröra
Mellanmål 7: Brödtriangel med ägg och makrillröra
Mellanmål 8: Hårdost, salami & aprikosmarmelad

Sängfösare 1: Sängfösare äpplesmak
Sängfösare 2: Sängfösare mangosmak

Vecka 47 – 48, 18 november – 1 december

Mellanmål 1: Citronmousse med riven mörk choklad
Mellanmål 2: Kardemummakryddad sockerkaka med yoghurtklick
Mellanmål 3: Kökets fruktkompott med vaniljklick
Mellanmål 4: Smoothie tranbär
Mellanmål 5: Ost- & skinkpaj
Mellanmål 6: Brödtriangel med ägg & kaviar
Mellanmål 7: Brödtriangel med kycklingröra
Mellanmål 8: Rökt skivad kalkon med kex och ostkuber

Sängfösare 1: Sängfösare avokado & spenat
Sängfösare 2: Sängfösare vaniljsmak

Vi reserverar oss för eventuella ändringar

Svenska råvaror och meny efter säsong

Vi lagar lunch, kvällsmat och mellanmål i våra tillagningskök, och samtliga måltider är näringsberikade. All mat lagas i största möjliga mån från grunden. Vi använder färska svenska råvaror som väljs efter säsong. Allt kött och kyckling som serveras är svenskt. Mat från havet som serveras har fiskats med omtanke om havsmiljön.

Några utvalda livsmedel är ekologiska. Brödet som serveras till de tillagade måltiderna är oftast hembakat.

Dina personliga behov och önskemål

Alla har olika behov och önskemål när det kommer till mat och måltider. Vi erbjuder anpassade måltider utifrån behov, som till exempel specialkost och konsistensanpassad kost. I din genomförandeplan kan du och din kontaktperson tillsammans göra en beskrivning av dina vanor och behov kring måltiderna. Även din levnadsberättelse kan vara till hjälp.

Matens konsistens

Maten ska inte bara ha ett väl avvägt näringsinnehåll, den ska också ha rätt konsistens. Det är viktigt för personer med tugg- och sväljsvårigheter. Det är ansvarig sjuksköterska som beslutar om du ska få konsistensanpassad mat.

Högtider och event med måltidsfokus

Året innehåller flera högtider där maten är en central del. Vi firar de största högtiderna med särskilda högtidsmenyer. Förutom dessa skapar vi event med måltidsfokus där även menyerna är anpassade.

Omsorgsmåltider

Mat är en upplevelse för välbefinnandet och en lugn och rogivande måltidsmiljö bidrar till förstärkt samhörighetskänsla.
Vi erbjuder omsorgsmåltider. Det innebär att personal sitter med och äter under måltiden och fungerar som en ”spegel”. Detta kan vara till hjälp för dig som kanske behöver extra stöd i samband med måltiden utan att det leder till skam eller skuld.

Delaktighet i mat och måltider

För oss är det viktigt att du kan välja vilken mat du vill äta och vi tror att meningsfullhet skapas genom delaktighet. Därför är det viktigt att du som äter maten också får tycka till om måltiderna. Vi arbetar aktivt för att samla in alla synpunkter på maten och måltiderna.

Dagens lunch på Kärråkra och Ölycke seniorrestaurang

På två av våra vård- och omsorgsboenden, Kärråkra i Eslöv och Ölycke i Löberöd, erbjuder vi dagens lunch även för gäster som inte bor på boendet.

I priset för dagens lunch ingår salladsbuffé, bröd, smör, dryck och kaffe. När soppa serveras som lunch, ingår dessert. Övriga dagar är det möjligt att köpa till dessert. Betala med kort eller swish.

Pris 

  • Dagens lunch: 91 kr
  • Dessert: 23 kr

Kärråkras restaurang

  • Öppet alla vardagar kl. 12.00–13.30. Lördagar och söndagar är restaurangen stängd men du kan kan beställa lunch för avhämtning.
  • Ring 0413-626 25 för att boka tid för avhämtning av lunch lördagar och söndagar (gäller inte vardagar).

Restaurang Smaklöken på Ölycke servicehus

  • Restaurangen Smaklöken har öppet för lunch alla dagar kl. 12.00–13.00.
  • Kontakt till restaurangen 0413-641 82

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window