Måltiderna på våra vård- och omsorgsboenden

Mat ska vara en källa till lust och glädje, en sinnlig njutning som ökar lusten till livet. Den ska förmedla dofter och smaker som väcker slumrande sinnen och minnen.

I vårt måltidsabonnemang för äldre ingår frukost, lunch, kvällsmat, flera olika mellanmål fördelade över dygnet, måltidstillbehör och dryck. Varje dag erbjuder vi tre olika lunchalternativ och tre olika kvällsmatsalternativ.

Meny för vård- och omsorgsboende

Lunchmeny

Vecka 25, 17 juni – 23 juni

Måndag 17 juni

  • Dagens Lunch: Falukorv med tomat- och pepparrot, potatismos & brytbönor
  • Dessert: Jordgubbsgelé med vaniljkräm

Tisdag 18 juni

  • Dagens: Köttfärslåda med grönsaker serveras med vitlökssås & kokt potatis
  • Dessert: Bärpaj med vaniljglass

Onsdag 19 juni

  • Dagens Lunch: Rosmarin- och dijonbräserad kyckling serveras med kokt potatis & rotfrukter
  • Dessert: Hallonsoppa med vaniljkesella

Torsdag 20 juni

  • Dagens Lunch: Kycklingfärsbiff med dragonsås, rostad potatis & säsongens grönsaker
  • Dessert: Klappkräm smaksatt med röda vinbär & gräddmjölk

Fredag 21 juni Midsommarafton

  • Dagens Lunch: Midsommarlunch: Matjessill med nypotatis, ägg, gräddfil, gräslök & sommarsallad
  • Dessert: Midsommar: Jordgubbar med glass och vispgrädde

Lördag 22 juni Midsommardagen

  • Dagens Lunch: Inkokt fisk med kokt potatis, kall dillsås & brytbönor
  • Dessert: Hemlagad chokladkaka med grädde

Söndag 23 juni

  • Dagens Lunch: Klassiskt dillkött serveras med kokt potatis & kokta morötter
  • Dessert: Pannacotta serveras med bärsås

Vecka 26, 24 juni – 30 juni

Måndag 24 juni

  • Dagens Lunch: Stekt kyckling med ris, grönsaker & mangorajasås (kall mango och chilisås)
  • Dessert: Björnbärskompott med kaksmulor & vispad grädde

Tisdag 25 juni

  • Dagens Lunch: Knutteströmming serveras med gräddfil, kokt potatis & grönsaker
  • Dessert: Jordgubb-och rabarberpaj med vispad grädde

Onsdag 26 juni

  • Dagens Lunch: Köttfärslimpa serveras med kall paprikasås, rostade sommargrönsaker & potatis
  • Dessert: Fruktsoppa med vaniljkräm & skorpa

Torsdag 27 juni

  • Dagens Lunch: Stekt wienerkorv med senapssås, grönsaker & kokt potatis
  • Dessert: Sockerkaka med bär i, serveras med vispad grädde

Fredag 28 juni

  • Dagens Lunch: Pannbiff med stekt lök, gräddsås, kokt potatis, gelé & morötter
  • Dessert: Vit chokladkräm med svarta vinbär

Lördag 29 juni

  • Dagens Lunch: Sejfilé med dillhollandaisås, kokt potatis, sparrissallad & citron
  • Dessert: Blåbärssoppa med en kula vaniljglass & kaksmulor

Söndag 30 juni

  • Dagens Lunch: Bakad fläsksida med stekt potatis, gräddsås, grönsaker & gelé
  • Dessert: Jordgubbar med vispgrädde

Vecka 27, 1 juli – 7 juli

Måndag 1 juli

  • Dagens Lunch: Stekt falukorv serveras med lättstuvad färsk vitkål, kokt potatis & morot
  • Dessert: Svart vinbärsgelé med vaniljkräm

Tisdag 2 juli

  • Dagens Lunch: Köttfärs- och potatisgratäng serveras med kall äppelsås & kokt broccoli
  • Dessert: Mannagrynspudding med saftsås

Onsdag 3 juli

  • Dagens Lunch: Fiskbiffar serveras med sandefjordssås, kokt potatis och morot
  • Dessert: Krämig rabarbersoppa med skorpa

Torsdag 4 juli

  • Dagens Lunch: Kycklingklubba med gratinerad potatisgratäng serveras med dragonsky, morötter
  • Dessert: Chokladpudding med visptopp & färska jordgubbar

Fredag 5 juli

  • Dagens Lunch: Baconbiff med varm tomatsås, rostad potatis & säsongens grönsaker
  • Dessert: Jordgubbskräm med vispad grädde

Lördag 6 juli

  • Dagens Lunch: Sillpudding med smörsås och gröna grönsaker
  • Dessert: Hallonpannacottapaj

Söndag 7 juli

  • Dagens Lunch: Örtagårdsstek med kokt potatis, cidersås, sommargrönsaker & gelé
  • Dessert: Citronmousse med chokladcrisp

Vecka 28, 8 juli – 14 juli

Måndag 8 juli

  • Dagens Lunch: Stekt spätta med remouladsås & kokt potatis serveras med gröna ärtor
  • Dessert: Fruktsoppa med vaniljkräm & skorpa

Tisdag 9 juli

  • Dagens Lunch: Köttbullar med kokt potatis, gräddsås, lingonsylt & grönsaker
  • Dessert: Jordgubbar med vispgrädde

Onsdag 10 juli

  • Dagens Lunch: Ugnsbakad torskfisk med nypotatis, gräslök, gräddfil & smörvända rödbetor
  • Dessert: Blåbärspaj serveras med vaniljsås

Torsdag 11 juli

  • Dagens Lunch: Grillad kycklinginnerfilé med tomatsallad, yoghurtsås och rostad potatis
  • Dessert: Jordgubbssoppa med vattenmelon serveras med en klick myntacremé

Fredag 12 juli

  • Dagens Lunch: Korv med dillstuvad potatis & grönsaker
  • Dessert: Änglamat – vispad grädde varvat med bärsylt och kaksmulor

Lördag 13 juli

  • Dagens Lunch: Persiljejärpar kokt nypotatis, gräddsås, grönsaker & lingonsylt
  • Dessert: Körsbärskaka serveras med vispad grädde

Söndag 14 juli

  • Dagens Lunch: Rimmad fläskbog med pepparrotssås, kokt potatis & grönsakssymfoni
  • Dessert: Brödpudding med smak av kardemumma, lösvispad grädde

Vecka 29, 15 juli – 21 juli

Måndag 15 juli

  • Dagens Lunch: Korvpytt med stekt ägg, varm örtsås & brytbönor
  • Dessert: Krusbärskräm med gräddklick

Tisdag 16 juli

  • Dagens Lunch: Fiskbullar i dillsås serveras med kokt potatis, morot & citronklyfta
  • Dessert: Crème brûlée med färska bär

Onsdag 17 juli

  • Dagens Lunch: Kycklingfilé med baconströssel, gräddsås, rostad potatis och grönsaker
  • Dessert: Bärpaj med vaniljsås

Torsdag 18 juli

  • Dagens Lunch: Färsruta med fetaost & persilja serveras med broccoli, tomatsås & kokt potatis
  • Dessert: Dessertsoppa på skogsbär serveras med vaniljkesella

Fredag 19 juli

  • Dagens Lunch: Schnitzel med kryddsmör, skysås, kokt potatis, ärtor & citronklyfta
  • Dessert: Jordgubbar med vispgrädde

Lördag 20 juli

  • Dagens Lunch: Stekt fisk med gräddkokt spenat, kokt potatis, smörvänd morot & citron
  • Dessert: Krämig chokladkaka med en kula vaniljglass

Söndag 21 juli

  • Dagens Lunch: Köttfärslimpa med champinjonsås, kokt potatis, hericot verts & gelé
  • Dessert: Hallondröm

Vecka 30, 22 juli – 28 juli

Måndag 22 juli

  • Dagens Lunch: Stekt korv med stuvade makaroner & bukettgrönsaker serveras med ketchup & senap
  • Dessert: Dessertsoppa på svartvinbär & vaniljkesella och skorpa

Tisdag 23 juli

  • Dagens Lunch Stekt fläsk med löksås, kokt potatis & morötter
  • Dessert: Rabarber-och jordgubbskompott med glass

Onsdag 24 juli

  • Dagens Lunch: Färsbiff med klyftpotatis, grönsaker & vitlökskräm med gurka
  • Dessert: Fruktsoppa med gräddmjölk

Torsdag 25 juli

  • Dagens Lunch: Fiskrulad med dill- och citronsås, kokt potatis & grönsak
  • Dessert: Mannagrynspudding med hallongrädde

Fredag 26 juli

  • Dagens Lunch: Moussaka; (grekisk köttfärsgratäng med potatis & äggplanta), kall yoghurtsås & grönsak
  • Dessert: Fruktsallad med vispad grädde

Lördag 27 juli

  • Dagens Lunch: Grillad kycklingklubba med somrig potatissallad & kall sås
  • Dessert: Drottningpaj med vaniljsås

Söndag 28 juli

  • Dagens Lunch: Kokt fisk med ägg- och persiljesås, samt dillinkokta morötter, nypotatis
  • Dessert: Jordgubbscréme

Kvällsmeny

Vecka 25, 17 juni – 23 juni

Måndag 17 juni

  • Kvällsmat: Ängasoppa med rökt hönskött serveras med hembakat bröd

Tisdag 18 juni

  • Kvällsmat: Smörrebröd med skivad kallrökt korv, örtkryddad äggkräm & sallad

Onsdag 19 juni

  • Kvällsmat: Skivad kotlettrad med fransk potatissallad, yoghurtsås & rostad lök

Torsdag 20 juni

  • Kvällsmat: Skånsk Äggakaka serveras med stekt fläsk, lingonsylt och morötter

Fredag 21 juni; Midsommarafton

  • Kvällsmat: Crepes med köttfärsfyllning serveras med sallad & kall äppel- & dillsås

Lördag 22 juni; Midsommardagen

  • Kvällsmat: Räksmörgås med citron & dill

Söndag 23 juni

  • Kvällsmat: Gubbröra på kavring serveras med dill & citron

Vecka 26, 24 juni – 30 juni

Måndag 24 juni

  • Kvällsmat: Köttfärspaj serveras med dressing med smak av tomat & säsongens sallad

Tisdag 25 juni

  • Kvällsmat: Redd grönsakssoppa med prinskorv, basilikaklick & hembakat bröd

Onsdag 26 juni

  • Kvällsmat: Kassler med kall ananassås serveras med kall kokt potatis

Torsdag 27 juni

  • Kvällsmat: Fiskgryta med kokt potatis och dillmajonnäs

Fredag 28 juni

  • Kvällsmat: Ugnspannkaka med bacon serveras med lingonsylt

Lördag 29 juni

  • Kvällsmat: Rimmad kyckling serveras med örtsås, kall kokt potatis & grönsaker

Söndag 30 juni

  • Kvällsmat: Löksill med kokt ägg, dill & citron majonnäs serveras på mörkt bröd

Vecka 27, 1 juli – 7 juli

Måndag 1 juli

  • Kvällsmat: Fisksoppa med smak av örter, vitlöksklick & hembakat bröd

Tisdag 2 juli

  • Kvällsmat: Kycklingpytt med örtkryddad äggsås & säsongens sallad

Onsdag 3 juli

  • Kvällsmat: Kallskuren kalkon med krämig äggsallad, grönsak, bröd & rostad lök

Torsdag 4 juli

  • Kvällsmat: Stekt korv med persiljestuvad potatis & senap, ketchup och rostad lök

Fredag 5 juli

  • Kvällsmat: Räk- och skaldjursröra på toast

Lördag 6 juli

  • Kvällsmat: Skivad färsbiff, betsallad, sås & smörgås

Söndag 7 juli

  • Kvällsmat: Matjessilltårta med pepparrot och dillsås

Vecka 28, 8 juli – 14 juli

Måndag 8 juli

  • Kvällsmat: Korv Special; två korvar med bröd och potatismos serveras med tillbehör

Tisdag 9 juli

  • Kvällsmat: Omelett med stuvning på sommarens grönsaker, serveras med bröd, smör & pålägg

Onsdag 10 juli

  • Kvällsmat: Rökt kalkon serveras med örtig äggkräm & kall potatis

Torsdag 11 juli

  • Kvällsmat: Färsruta serveras med paprikasås & potatis

Fredag 12 juli

  • Kvällsmat: Rökt makrill med rågbröd, kryddad äggula, rödlök & gräslök

Lördag 13 juli

  • Kvällsmat: Kycklingpaj med soltorkad tomat, sallad och kall örtsås

Söndag 14 juli

  • Kvällsmat: Tonfiskröra med dill och kapris, serveras på bröd med citronklyfta

Vecka 29, 15 juli – 21 juli

Måndag 15 juli

  • Kvällsmat: Soppa på sommargrönsaker & köttfärs, serveras med klick & hembakat bröd

Tisdag 16 juli

  • Kvällsmat: Korvgryta med grönsaker serveras med ris & crème fraiche

Onsdag 17 juli

  • Kvällsmat: Tunt skuren kassler med kall ananassås & kokt kall potatis

Torsdag 18 juli

  • Kvällsmat: Fiskbiffar med potatis & dill -och romsås

Fredag 19 juli

  • Kvällsmat: Äggsallad med smak av kapris, kokt kall potatis & kavring

Lördag 20 juli

  • Kvällsmat: Kyckling serveras med pestosås & kokt kall potatis

Söndag 21 juli

  • Kvällsmat: 2 sorters sill, kokt kall potatis, gräddfil, gräslök, bröd, smör & ost

Vecka 30, 22 juli – 28 juli

Måndag 22 juli

  • Kvällsmat: Kalvsylta med kokt potatis, serveras med inlagda rödbetor

Tisdag 23 juli

  • Kvällsmat: Fisk- & skaldjurssoppa med vispad créme fraiche, hembakat bröd, smör & pålägg

Onsdag 24 juli

  • Kvällsmat: Kallskuren kyckling med kokt kall potatis & mangorajasås (mango och chilismak)

Torsdag 25 juli

  • Kvällsmat: Pizza salami & oliver, fetaostkräm & kålsallad

Fredag 26 juli

  • Kvällsmat: Rökt makrill med kall potatis, betsallad & örtagårdssås

Lördag 27 juli

  • Kvällsmat: Ägg Royal med laxröra & dill, serveras med kavring

Söndag 28 juli

  • Kvällsmat: Rostbiff med remouladsås, kall potatis & rostad lök

Alternativrätter

Vecka 25, 17 juni – 23 juni

Lunchalternativ 1: Rostbiff med kall pepparrotssås & krämig potatissallad
Lunchalternativ 2: Makaroner med köttfärssås

Kvällsalternativ 1: Löksill, skivad kall potatis, gräddfil, rödlök & bröd
Kvällsalternativ 2: Blomkålssoppa med baconströssel & hembakat bröd

Vecka 26, 24 juni – 30 juni

Lunchalternativ 1: Sillmacka; stekt inlagd strömming, kokt ägg, remouladsås, kavring
Lunchalternativ 2: Färsbiff serveras med tomatsås & kokt pasta

Kvällsalternativ 1: Grönsakspaj med örtkeso
Kvällsalternativ 2: Potatissoppa toppad med stekt baconfärs & hembakat bröd

Vecka 27, 1 juli – 7 juli

Lunchalternativ 1: Pastrami med kokt potatis, kall sås & grönsak
Lunchalternativ 2: Krämig kycklingsallad med pasta

Kvällsalternativ 1: Senapssill med kokt ägg, hembakat bröd, smör & pålägg
Kvällsalternativ 2: Sparrissoppa med laxmousse & hembakat bröd

Vecka 28, 8 juli – 14 juli

Lunchalternativ 1: Lantpaté med champinjoner, smörgås & cumberlandyoghurt
Lunchalternativ 2: Pasta med ostsås & rökt hönskött

Kvällsalternativ 1: Ägg- och skaldjursröra serveras med potatis
Kvällsalternativ 2: Tomat- och grönsakssoppa med klick serveras med bröd

Vecka 29, 15 juli – 21 juli

Lunchalternativ 1: Krämig laxröra serveras med kokt ägg, dillsås & bröd
Lunchalternativ 2: Grönsaksbiff serveras med tomatsås & kokt potatis
Kvällsalternativ 1: Grekisk paj fylld med spenat, tomat och ost serveras med vitlökssås
Kvällsalternativ 2: Broccolisoppa med tonfiskröra & hembakat bröd

Vecka 30, 22 juli – 28 juli

Lunchalternativ 1: Morot- och purjolökspaj med gräslökssås
Lunchalternativ 2. Pastasallad med kassler serveras med slät ärtdressing

Kvällsalternativ 1: Kokt ägg, skärgårdssill & hembakat bröd
Kvällsalternativ 2: Palsternackssoppa toppad med fetaost & äpple, hembakat bröd

Mellanmål och sängfösare

Vecka 25 – 26, 17 juni – 30 juni

Mellanmål 1: Filmjölkspannacotta med blåbärssås
Mellanmål 2: Sockerkaka med röda vinbär och grädde
Mellanmål 3: Päronkompott med äggrädde
Mellanmål 4: Smoothie med smak av jordgubb
Mellanmål 5: Äggmuffin med bacon
Mellanmål 6: Brödtriangel med gräslök- och kasslerröra
Mellanmål 7: Matjessillsröra på kavring
Mellanmål 8: Ostbit med vindruva & skivad rökt kalkon

Sängfösare 1: Sängfösare päron smak
Sängfösare 2: Sängfösare ananas smak

Vecka 27 – 28, 1 juli – 14 juli

Mellanmål 1: Filmjölkspannacotta med jordgubbssås
Mellanmål 2: Rabarberkaka med vaniljsås
Mellanmål 3: Tropisk fruktsallad med vaniljkräm
Mellanmål 4: Smoothie med hallonsmak
Mellanmål 5: Ansjovistårta i bit
Mellanmål 6: Brödtriangel med ägg & kaviar
Mellanmål 7: Brödtriangel med kyckling och curryröra
Mellanmål 8: Löksill med ostbit & rågbröd

Sängfösare 1: Sängfösare avokado & spenat
Sängfösare 2: Sängfösare mangosmak

Vecka 29 – 30, 15 juli – 28 juli

Mellanmål 1: Citronmousse
Mellanmål 2: Brownie med vaniljkräm
Mellanmål 3: Fruktkompott med citruskräm
Mellanmål 4: Smoothie med mango & yoghurtsmak
Mellanmål 5: Kokt ägg med kaviarkräm
Mellanmål 6: Brödtriangel med tomat- & makrillröra & ägg
Mellanmål 7: Kavring med panerad fisk & remouladsås
Mellanmål 8: Kesobulle med kumminkryddad färskost

Sängfösare 1: Sängfösare hallonsmak
Sängfösare 2: Sängfösare blåbärssma

Vi reserverar oss för eventuella ändringar

Svenska råvaror och meny efter säsong

Vi lagar lunch, kvällsmat och mellanmål i våra tillagningskök, och samtliga måltider är näringsberikade. All mat lagas i största möjliga mån från grunden. Vi använder färska svenska råvaror som väljs efter säsong. Allt kött och kyckling som serveras är svenskt. Mat från havet som serveras har fiskats med omtanke om havsmiljön.

Några utvalda livsmedel är ekologiska. Brödet som serveras till de tillagade måltiderna är oftast hembakat.

Dina personliga behov och önskemål

Alla har olika behov och önskemål när det kommer till mat och måltider. Vi erbjuder anpassade måltider utifrån behov, som till exempel specialkost och konsistensanpassad kost. I din genomförandeplan kan du och din kontaktperson tillsammans göra en beskrivning av dina vanor och behov kring måltiderna. Även din levnadsberättelse kan vara till hjälp.

Matens konsistens

Maten ska inte bara ha ett väl avvägt näringsinnehåll, den ska också ha rätt konsistens. Det är viktigt för personer med tugg- och sväljsvårigheter. Det är ansvarig sjuksköterska som beslutar om du ska få konsistensanpassad mat.

Högtider och event med måltidsfokus

Året innehåller flera högtider där maten är en central del. Vi firar de största högtiderna med särskilda högtidsmenyer. Förutom dessa skapar vi event med måltidsfokus där även menyerna är anpassade.

Omsorgsmåltider

Mat är en upplevelse för välbefinnandet och en lugn och rogivande måltidsmiljö bidrar till förstärkt samhörighetskänsla.
Vi erbjuder omsorgsmåltider. Det innebär att personal sitter med och äter under måltiden och fungerar som en ”spegel”. Detta kan vara till hjälp för dig som kanske behöver extra stöd i samband med måltiden utan att det leder till skam eller skuld.

Delaktighet i mat och måltider

För oss är det viktigt att du kan välja vilken mat du vill äta och vi tror att meningsfullhet skapas genom delaktighet. Därför är det viktigt att du som äter maten också får tycka till om måltiderna. Vi arbetar aktivt för att samla in alla synpunkter på maten och måltiderna.

Dagens lunch på Kärråkra och Ölycke seniorrestaurang

På två av våra vård- och omsorgsboenden, Kärråkra i Eslöv och Ölycke i Löberöd, erbjuder vi dagens lunch även för gäster som inte bor på boendet.

I priset för dagens lunch ingår salladsbuffé, bröd, smör, dryck och kaffe. När soppa serveras som lunch, ingår dessert. Övriga dagar är det möjligt att köpa till dessert. Betala med kort eller swish.

Pris 

  • Dagens lunch: 91 kr
  • Dessert: 23 kr

Kärråkras restaurang

  • Öppet alla vardagar kl. 12.00–13.30. Lördagar och söndagar är restaurangen stängd men du kan kan beställa lunch för avhämtning.
  • Ring 0413-626 25 för att boka tid för avhämtning av lunch lördagar och söndagar (gäller inte vardagar).

Restaurang Smaklöken på Ölycke servicehus

  • Restaurangen Smaklöken har öppet för lunch alla dagar kl. 12.00–13.00.
  • Kontakt till restaurangen 0413-641 82

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window