Vill du komma i kontakt med fritidshemmet ska du höra av dig till skoladministratören. Kontaktuppgifter hittar du under ”Kontakta oss” till höger eller nedan. Du kan även anmäla tillfälliga schemaändringar genom Skola24.
Tillsammans arbetar vi för att ge våra elever de bästa förutsättningarna för framtiden. Vi arbetar för att våra elever ska nå så långt det är möjligt gällande kunskapskraven.
Hos oss har alla elever en utvecklingsplan. Både elever och vårdnadshavare får regelbundet veta hur det går i skolan. Vi säger NEJ till mobbning och kränkande behandling.
Skolan är en interkulturell skola där cirka 80% av eleverna har ett annat modersmål än svenska. Vi vill öka elevernas måluppfyllelse genom att bredda elevernas språkliga resurser. Modersmålslärare och studiehandledare arbetar i nära samarbete med lärare och fritidshemspersonal.
För att medvetandegöra och träna den språkliga utvecklingen har vi även förmånen att arbeta med regelbundenhet i våra klasser med en skolbibliotekarie.
Alla elever i årskurs 4–6 har en egen iPad, vilket ger ett naturligt sätt att arbeta med digitala verktyg.
Elever, föräldrar och personal ska alla ha möjlighet att påverka eller vara delaktiga i utformningen av verksamheten. Vi arbetar för att skapa en positiv och trygg arbetsmiljö.
Vi samarbetar med Eslövs Kulturskola och idrottsföreningar för att ge våra elever förutsättningar för en aktiv och stimulerande fritid.
Frilufts- och temadagar är återkommande med syfte att stärka vår gemenskap. Våra fritidspedagoger har en aktiv del i arbetet med förskoleklass till och med årskurs 3.
Veckoplanering och viktig information från fritids finns på It’s Learning och på skolans Facebook-sida.
Det är viktigt att meddela fritidspersonalen om någon annan än föräldrarna ska hämta barnen. Vi skickar inte hem elever om det inte står i Skola24 att de får gå hem själva.
Ska ert/era barn leka med en kompis utanför fritidshemmet vill vi att ni vårdnadshavare informerar personalen i god tid.
Kom ihåg att ringa fritids om ert/era barn inte kommer till fritids, är sjuka eller har ändrade tider. Sjukanmälan till skolan gör du via Skola24. Vårdnadshavare måste ringa till fritids och anmäla i Skola24 om frånvaron gäller hela skoldagen.
Vi tycker det är både viktigt och trevligt att ha en regelbunden dialog med er vårdnadshavare. Därför ser vi gärna att ni kommer in en stund och pratar med oss på fritids.
Vi lägger stor vikt vid vårt språk och vårt uppförande gentemot mot varandra, så att vi kan ha en trevlig samvaro på fritids. Om någon elev missköter sig kontaktar vi vårdnadshavare.
Namna barnens kläder och skor och ha kläder för rätt väder. Kvarglömda kläder skänks bort varje halvår.
Vi vill inte att eleverna har med sig leksaker hemifrån. Vi ansvarar inte för mobiltelefoner och värdesaker.
Våra mål
Vi strävar efter att alla ska:
känna sig trygga och trivas.
våga stå för sina åsikter.
respektera varandras likheter och olikheter.
kunna samarbeta med varandra.
kunna känna sig delaktiga och ha inflytande över vår verksamhet.
vara rädda om varandra, vår miljö och våra saker, samt vårda vårt språk.
Samrådsmöte hålls med syfte att hålla en god dialog och relation mellan hem och skola samt utveckla skolverksamheten på bästa sätt. Föräldrarna har genom samrådet möjlighet till inflytande på skolan. Frågor som tas upp, diskuteras och eventuellt genererar beslut av karaktären utveckling och förbättring av skolans verksamhet och miljö.
Är du intresserad av att vara med och påverka eller vara delaktig i skolans arbete? Intresse och eventuella frågor tar du upp med närmsta mentor.