Ekenässkolan

Ekenässkolan är en 7–9-skola med drygt 380 elever naturskönt belägen vid Trollsjöområdet i centrala Eslöv.

Hos oss arbetar personal och elever tillsammans för att våra elever ska utvecklas mot sin potential. Skolan är indelad i fyra arbetslag och varje klass har två mentorer. Eleverna har sitt eget klassrum där de har större delen av sin teoretiska undervisning.

Ekenässkolan har ett mångårigt skolutbyte med skolor i Frankrike och Tyskland som vi nu äntligen har börjat planera för igen tillsammans med språkvalseleverna.

Skolan har renoverats

De befintliga byggnaderna som tillhör Ekenässkolan har totalrenoverats. Alla ytskikt är nya eller renoverade, värme- och ventilationssystem är nya och tekniken i byggnaderna är uppdaterad och till alla våra klassrum finns det grupprum. Skolan har nya och fina möbler både till elever och i personalutrymmen och nya fina elevskåp. Nu kan vi möta framtidens behov!

Dessutom är skolan tillbyggd. De tidigare huskropparna, huvudbyggnaden som byggdes 1910 och följande tillbyggen sitter nu samman i det vi kallar Torget. Där finns skolcaféet och ovanpå Torget har vi fått två nya klassrum.

Arkitekten valde att göra en modern tillbyggnad som väsentligt skiljer sig från de övriga byggnaderna i stil. Det moderna markerar att den inte är en ursprunglig del av skolan, utan tillkommit senare.

Ny tillbyggnad, Ekenässkolan

Ny tillbyggnad, Ekenässkolan

Nya möbler i klassrummen

Nya möbler i klassrummen

Studietorget

Studietorget

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window