Sallerupskolan är en F–6-skola med cirka 370 elever. Skolan ligger i södra Eslöv.
Sallerupskolan rivs och en ny skola byggs
Den nya skolan, som beräknas stå klar för att ta emot elever till höstterminen 2025, kommer vara en treparallellig skola på hela 6 300 kvm. Där den nuvarande skolan ligger kommer en ny utemiljö för eleverna att skapas. Idrottshallen berörs inte i projektet.
Här går eleverna under tiden (fr.o.m höstterminen 2023):
Förskoleklass och förskoleklassens fritids:
Från höstterminen är vår förskoleklass och förskoleklassens fritids i Karlavangnens lokaler vid Tempos parkering. Här äter eleverna frukost, lunch och mellanmål. Allt är samlat under samma tak med samma pedagoger.
Årskurs 1–3 och fritidshem för åk 1–3:
Moduler. I juni 2023 byggs ett klassrum om så vi får matsal i modulen för frukost, lunch och mellanmål.
Fritidshem för åk 1–3:
Idrottshallens utbyggnad. Det bedrivs fritidshem i både utemodulerna samt idrottshallen.
Årskurs 4–6 och fritidsklubb för åk 4–6:
Källebergsskolan. Eleverna äter lunch och mellanmål på Vasavångsskolan. Bussar kommer att gå mellan Sallerupskolan och Källebergsskolan varje dag till och från skola och fritidshem.
Vill du komma i kontakt med fritidshemmet ska du höra av dig till skoladministratören. Kontaktuppgifter hittar du under ”Kontakta oss” till höger eller nedan. Du kan även anmäla tillfälliga schemaändringar genom Skola24.
Vi erbjuder fritidshem för de elever som behöver omsorg före och efter skoldagen.
I anslutning till skolan ligger vår fina idrottshall, fotbollsplan och vår uppskattade hinderbana.
På skolan finns elevhälsoteam och Likabehandlingsgrupp. Elevhälsoteamet på skolan består av kurator, skolsköterska, skolpsykolog, specialpedagoger och skolledning.
demokrati — barnen ska vara delaktiga i beslutsfattande
ansvar — barnen ska kunna ta ansvar för sig själv och gruppen och våra gemensamma föremål och egendom
jämlikhet — alla har lika värde och är lika betydelsefulla för gruppen
solidaritet — vi har alla olika förutsättningar, en del behöver mycket hjälp, andra lite
trygghet — barnen ska känna att vi vuxna har tid och att vi är intresserade av dem
Rutiner
Öppettider på Söderbo fritidshem är från klockan 6.30–18.30.
Vid behov öppnar vi klockan 6.00. Dock lägger vi upp schemat för personalen efter tidigaste och senaste tid.
Skoldagar serveras frukost mellan klockan 7.30–7.50. Mellanmål äter vi i skolans matsal, utom när vi har utedag. Under lovdagar äter vi lunch klockan 11.30.
Under läsåret kommer vi att stänga fyra dagar för planering, utvärdering och kompetensutveckling. Detta kommer att meddelas i god tid.
Veckoplaneringen finns uppsatt på respektive avdelning.
Schema, frånvaro och meddelanden
Fritidshemmen i Eslövs kommun använder sig av Skola 24 för att registrera schema och frånvaro, så som sjukdom eller ledighet. Du kan även skicka meddelanden till fritids via Skola24.
På Sallerupskolan eftersträvar vi alltid ett gott samarbete tillsammans med dig som vårdnadshavare. Det är viktigt för oss att ta del av dina synpunkter och att du känner förtroendet att kunna vända dig till oss när du behöver prata om ditt barns skolgång.
Vi har naturligtvis föräldramöten, samråd, föräldragrupper och utvecklingssamtal (mer information finns under fliken Inflytande och delaktighet).
När det gäller sjukanmälan och frånvaro använder vi oss av det webbaserade systemet Skola24. Har du frågor kan du kontakta vår IKT-samordnare Ralph Axelsson.
Vi använder oss av lärplattformen It’s Learning och Google Suite när det gäller lärandet och information mellan skola och vårdnadshavare.
På Sallerupskolan arbetar vi för att du som elev ska kunna ta ansvar och kunna påverka. På skolan har vi ett flertal olika ”råd” där du som elev kan vara med och påverka skolans verksamhet. Vi har elevråd, elevIT-råd och kost- och hälsoråd.
Dessutom har du möjlighet att få hjälp med dina läxor efter skoltid.
Samrådsmöte hålls med syfte att hålla en god dialog och relation mellan hem och skola samt utveckla skolverksamheten på bästa sätt. Föräldrarna har genom samrådet möjlighet till inflytande på skolan. Frågor som tas upp, diskuteras och eventuellt genererar beslut av karaktären utveckling och förbättring av skolans verksamhet och miljö.