Norrevångsskolan årskurs 7–9
Norrevångsskolan 7–9 är en högstadieskola med cirka 360 elever. Skolan ligger i norra Eslöv.
Norrevångsskolan 7–9 är en högstadieskola med cirka 360 elever. Skolan ligger i norra Eslöv.
Du kontaktar lättast en pedagog genom lärportalen Unikum.
Klasserna är indelade i arbetslag: Lag 7, Lag 8 och Lag 9. I arbetslagen arbetar de lärare som ansvarar för elevernas undervisning i ämnena. I varje lag finns det en specialpedagog som ansvarar för elever som är i behov av särskilt stöd. Skolan har även anställda heltidsmentorer, en i varje lag, som ansvarar för elevernas totala utveckling.
Mentor åk 7:
Sandra Nilsson
072-380 09 24
Mentor åk 8:
My Sandberg
072-244 20 74
Mentor åk 9:
Anneli Brewelius
072-244 20 74
Mentor åk 9E:
Anton Johansson
076-136 53 73
På skolan finns också ett elevhälsoteam (EHT) som består av rektor, Biträdande rektor, skolsköterska, kurator, mentor, skolpsykolog samt specialpedagog.
Här arbetar de olika professionerna tätt med varandra för att eleverna på skolan ska känna sig trygga och trivas men också för att de eleverna i behov av särskilt stöd ska få sina behov tillgodosedda. Kopplingen mellan EHT och lärarna i arbetslagen är tydlig och samarbetet är nära.
Vi arbetar med sambedömning, hälsodagar, NIF (Norrevångsskolans IF) och arbetar för trygghet och för att ta till vara på ALLA:s styrkor och olikheter!
På Norrevångsskolan 7–9 anser vi att den fysiska miljön är viktig och vi arbetar aktivt för att skolan ska vara en god miljö för alla. Klassrummen ska erbjuda en god lärmiljö och korridoren ska vara hel, ren och inbjudande med bra aktiviteter för ungdomarna. Varje lärare på skolan ansvarar för ett eget klassrum där de bygger upp en god lärmiljö i sitt ämne.
Skolan satsar mycket på IKT i undervisningen och samtliga elever har en iPad som sitt redskap i undervisningen. I varje klassrum finns det tillgång till projektor och lärarna har tillgång både till iPad och dator.
Norrevångsskolan 7–9 har en egen idrottsförening NIF, Norrevångsskolans IF. Eleverna har möjlighet till träning efter skoltid och utbudet är brett. NIF erbjuder sång/dans, handboll, fotboll, trampolin, klättervägg, eget val osv. NIF deltar också i tävlingar inom olika sporter och möter här andra skolor.
Skolan arbetar också med PULS där vi försöker öka elevernas måluppfyllelse med hjälp av pulshöjande aktiviteter. Arbetet vilar på en vetenskaplig grund som visar att fysisk träning positivt påverkar elevernas förmåga till inlärning.
Skolan arbetar aktivt med trygghet och studiero och det finns en plan mot kränkande behandling som visar hur vi arbetar främjande, förebyggande men också aktivt när konflikter uppstår.
På skolan finns en fritidsledare anställd som arbetar med elevernas trygghet utanför klassrummet.
En ELOF-pedagog finns anställd på skolan och har i uppgift att med hjälp av olika strategier arbeta för en ökad närvaro i skolan. ELOF står för Elever med lång ofrivillig frånvaro. Elever som av olika anledningar har svårt för att ta sig till skolan kan få stöd genom ELOF-pedagogen.
Trivseln på skolan är hög bland eleverna och den är också hög bland personalen. Norrevångskolan 7–9 är en bra arbetsplats för både elever och vuxna med en god stämning.
På skolan finns ett skolbibliotek som är bemannat med en fackutbildad bibliotekarie som arbetar nära skolans personal för att främja elevernas läsning och digitala kompetens. Eleven ansöker om ett lånekort i början av terminen i år 7 om den inte redan har ett lånekort i Eslövs kommun. Eleven kan själv låna om sina böcker via bibliotekskatalogen.
Norrevångsskolan 7–9 är en skola med en tydlig hälsoprofil. Syftet med hälsoprofilen är att eleverna ska bli medvetna om sin hälsa. De får lära sig hur viktigt det är att må bra i livet och hur detta påverkar studierna.
Exempel på aktiviteter:
Elever på Norrevångsskolan 7–9 och grundsärskolan Bredablick höjer pulsen tre dagar i veckan, så kallad pulsträning. Målet med pulsträningen är att eleverna ska nå 75 procent sin maxpuls under 20 minuter.
Dessutom kommer de att pausa sina lektioner med så kallade ”brainbreaks” under ordinarie lektionstid. Detta innebär kortare aktivitetspauser i klassrummet. Eleverna får då göra något helt annat som till exempel lösa klurigheter, röra på sig eller leka något.
Eleverna har även tillgång till ett aktivt klassrum, vilket är utformat för att främja deras aktiva lärande och samverkan i grupp. Miljön stimulerar eleverna till att lära av varandra, diskutera och redogöra för sina åsikter.
Du som vårdnadshavare kan alltid kontakta oss på skolan om du har frågor.
Vi på skolan förväntar oss att du som vårdnadshavare pratar med ditt barn om ditt barns skolgång och att du uppmuntrar hen till att ta ansvar för sina studier.
Samtliga lärare lägger ut sina planeringar på Unikum och eleverna har tillgång till detta via sin Chromebooks. Det går även bra att logga in på Unikum via annan enhet än skolans Chromebook, ditt barn har inloggningen.
Du får gärna stötta ditt barn i skolarbetet och genom att samarbeta med ditt barn kan du se lärarnas planeringar på Unikum.
På Norrevångsskolan 7–9 arbetar vi för att elever och vårdnadshavare ska känna sig delaktiga och ges möjlighet till inflytande. För oss är det viktigt att det är läraren, som har en pedagogisk utbildning, som ansvarar för grunden i lektionen men eleverna ska ha möjlighet att påverka innehållet utifrån ålder och mognad.
Vårdnadshavare är alltid välkomna att höra av sig till oss i skolan och vi försöker göra varje möte till ett gott och bra möte.
På skolan finns ett välfungerande elevråd som är med och påverkar olika saker. Bland annat har elevrådet i uppdrag att hålla i en av hälsodagarna och skapa innehåll och program denna dag.
Elevrådet är också med och diskuterar hur vi ska arbeta för att öka resultaten i ämnena och hur vi ska utveckla arbetet med studiero, trygghet och trivsel. Två gånger per år gör elevrådet en trygghetsvandring på skolan.
Vi på Norrevångsskolan 7–9 förväntar oss att du som elev på skolan tar ansvar för dina studier och att du följer Norrevångsskolans ordningsregler.
Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!
You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.
Komplettera din feedback genom att välja en kategori och ange kommentar.
Observera att din kommentar blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra.