Ekenässkolan

Ekenässkolan är en 7-9-skola med drygt 370 elever naturskönt belägen vid Trollsjöområdet i centrala Eslöv.

Hos oss arbetar lärare och elever tillsammans för att våra elever ska utvecklas mot sin potential. Ekenässkolan har bland annat ett mångårigt skolutbyte med skolor i Frankrike och Tyskland.

Skolan renoveras

Den vackra byggnaden från 1910 står inför en spännande framtid, hösten 2021 kommer Ekenässkolan att vara totalrenoverad för att kunna möta framtidens behov. Vi beräknar att eleverna kan flytta tillbaka till skolan under vecka 45.

Under tiden som renoveringen pågår håller skolans verksamheter till på gamla Bergaskolan på adressen Verkstadsvägen 1 i östra Eslöv. Delar av verksamheten sker dock fortfarande på Ekenässkolan.

Renoveringen

De befintliga byggnaderna som tillhör Ekenässkolan totalrenoveras. Vi har i princip bytt ut allt. Alla system är nya; el, värme, vvs och ventilation. Alla ytskikt är renoverade och alla snickerier likaså.

Dessutom har vi gjort en tillbyggnad på baksidan av skolan. Här har vi valt att göra en modern tillbyggnad som väsentligt skiljer sig från de övriga byggnaderna i stil. Det moderna tilltalet i tillbyggnaden markerar att den inte är en ursprunglig del av skolan, utan tillkommit senare. Det hade inte att gått att följa skolans stil, eftersom den är renoverad i omgångar genom åren och var tid har satt sin prägel på byggnaden. Det betyder att skolan rent stilmässigt har drag från flera epoker och stilar.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window