Flyingeskolan
Flyingeskolan är en F–6-skola med cirka 200 elever. Skolan ligger i Flyinge.
Flyingeskolan är en F–6-skola med cirka 200 elever. Skolan ligger i Flyinge.
Du kontaktar lättast en pedagog genom lärportalen Unikum.
Vill du komma i kontakt med fritidshemmet ska du höra av dig till skoladministratören. Kontaktuppgifter hittar du under ”Kontakta oss” till höger eller nedan. Du kan även anmäla tillfälliga schemaändringar genom Skola24.
Adress: Pilevägen 9, 247 47 Flyinge
E-post: flyingeskola.fritidshem@eslov.se
Avdelning Vildhästarna (Förskoleklass och årskurs 1)
Telefon: 0727-20 64 54
Avdelning Urbino (Årskurs 2–6)
Telefon: 0723-58 21 79
Du registrerar schema och frånvaro i Skola24.
Logga in på Skola24 (e-tjänst)
Som vårdnadshavare kan du förvänta dig att:
Vi förväntar oss att du som vårdnadshavare är positiv till och intresserad av ditt barns lärande och trivsel. Detta visar du genom att:
Föräldramöten
Föräldramöten hålls en gång per termin och syftar till att upprätthålla ett gott samarbete mellan skola och hem. Under föräldramöten informerar lärarna om arbetet i klassen och vid ett av föräldramötena varje läsår ges temaförläsningar av olika kompetenser inom skolan, det ges också möjlighet till diskussioner mellan föräldrar. Genom diskussioner av angelägna ämnen skapas gemensamma värderingar och värdefull gemenskap.
Vid föräldramöten ges tid för samrådsrepresentanter att ta upp eventuella frågor och diskussionsämnen som tagits upp i samrådet.
Samrådsmöten
Flyingeskolans samrådsmöte hålls två gånger per termin med syftet att hålla en god dialog och relation mellan hem och skola samt utveckla skolverksamheten på bästa sätt. Föräldrar har genom samrådet möjlighet till inflytande på skolan. Frågor som tas upp, diskuteras och eventuellt genererar beslut av karaktären utveckling och förbättring av skolans verksamhet och miljö.
Information om Flyingeskolans samrådsmöten
Vi på skolan arbetar för att du ska känna dig trygg och känna glädje hos oss här i skolan. Du som elev kan förvänta dig att du får den undervisning som gör att du kan utvecklas och ta till dig de kunskaper som krävs för att nå målen.
Klassråd
Alla klasser har kontinuerliga klassrådsmöten där eleverna tar upp ämnen som berör dem gällande t.ex. skolarbete, raster, arbetsro och kamratskap. De ämnen som klasserna tycker är angelägna tar elevrådsrepresentanterna upp på elevrådet.
Elevråd
Varje läsår utses två elevrådsrepresentanter och två reserver i varje klass som tillsammans med rektor och en till två pedagoger bildar elevrådet. Elevrådet har två till tre möten per termin där angelägna ärenden från eleverna diskuteras och beslutas.
Matråd för elever
Varje läsår utses två matrådsrepresentanter och två reserver i varje klass som tillsammans med personal från skolköket bildar matrådet. Matrådet har ett till två möten per termin där ärenden som gäller skolans mat och matsal diskuteras och beslutas.
Eleverna är delaktiga i pedagogiska planeringar:
Då planeringen av olika arbetsområden i skolämnena utformas ges eleverna möjlighet att påverka. Eleverna kan t.ex. ge förslag på hur ett område ska redovisas eller ge förslag på frågor som ska besvaras.
Läxpolicy
Läxhjälp finns på skolan och den kommer fortsättningsvis att erbjudas de elever där lärare och föräldrar har gjort en överenskommelse om att delta i läxhjälpen.
Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!
You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.
Komplettera din feedback genom att välja en kategori och ange kommentar.
Observera att din kommentar blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra.