Köpa en villatomt

Eslövs kommun utvecklar och tillhandahåller villatomter för försäljning till privatpersoner som önskar bygga eget hus. Utbudet varierar över tid men alla nya villatomter som tas fram publiceras till vår tomtkö. Har kommunen ingen ledig villatomt till salu som intresserar dig rekommenderar vi dig att hålla utkik efter privata aktörer som säljer tomter i kommunen.

På denna sida hittar du lediga villatomter i Eslövs kommun. För att få information om när vi släpper nya tomter är du välkommen att ställa dig i vår tomtkö. Detta gör du genom vår e-tjänst för tomtkö. För att stå i vår tomtkö tas en administrationsavgift på 400 kr ut. För mer information läs under våra tomtköregler.

Ställ dig i tomtkö

Alla nya tomter erbjuds först de som står i vår tomtkö och fördelas efter plats i kön. Därefter publiceras tomterna på denna hemsida för öppen försäljning.

Boka en tomt

När en tomt släpps blir samtliga i tomtkön informerade. För att anmäla intresse för en tomt använder du den e-tjänst som skapas vid varje försäljningstillfälle. Om någon tomt inte blir såld till personerna i tomtkön, publiceras tomten på denna webbsida där du som privatperson kan anmäla intresse för tomterna – även om du inte står i tomtkön. Är du intresserad av någon av de lediga tomterna kontaktar du oss på telefon eller e-post.

Villkor vid köp

Är du intresserad av en tomt bokar vi den under en kortare tid då du har möjlighet att närmare undersöka förutsättningarna för att köpa tomten och bygga hus. För att gå vidare att köpa tomten måste du ha lämnat in en bygglovsansökan innan bokningstiden går ut. När bygglovet blivit beviljat går vi vidare med försäljning och skriver köpeavtal och bestämmer tillträdesdatum. Du som köpare har sedan 18 månader på dig att, från tillträdesdagen, uppföra ett hus för permanentboende. Tomten får inte överlåtas till någon annan innan den är bebyggd.

Lediga tomter – även för dig som inte står i tomtkön

Kartan nedan visar Eslövs kommuns lediga tomter. De gröna punkterna i kartan visar var det finns lediga tomter. För att få mer information zooma in och klicka på aktuell tomt. Här finns bland annat länkar till detaljplanen, nybyggnadskartan och den geotekniska undersökningen. De gröna tomterna är lediga, de gula är bokade och de röda är sålda. Är du intresserad av någon av tomterna är du välkommen att höra av dig till oss. Detta kan du göra även om du inte står i vår tomtkö.

Klicka här om du vill öppna kartan i ett eget fönster

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window