Undersköterska, 60 veckor

Som undersköterska arbetar du med personlig omvårdnad nära människor som har behov av omsorg, service och stöd. Du finner arbete inom äldreomsorgens boenden, hemtjänst eller som stöd och service inom LSS-området.

Om utbildningen

Utbildningen inleds med en introduktion där det ingår kartläggning av dina kunskaper och ditt behov av språkutbildning. Du kommer att undervisas i både praktiska och teoretiska moment.
Utbildningen är kostnadsfri. Utgifter för kurslitteratur, eventuell transport, kläder och skor står den studerande själv för. Studiemedel kan sökas hos CSN.

Passar dig som är en empatisk människa och som vill hjälpa och stödja människor, ge trygghet och kunna uppmuntra människor i behöv av stöd kommer med utbildningen att få kunskaper om hälsa, ohälsa och olika funktionsnedsättningar.

Efter examen

Arbetet som undersköterska innebär många praktiska inslag som att ge medicin, sårvård, stöd och hjälp vid personlig hygien, av- och påklädning. Det kan också innebära arbetsuppgifter som tvätt, städning och andra ärenden.
Undersköterskan är med i arbetet med att upprätta genomförandeplaner. Att dokumentera, följa upp och rapportera om förändringar i hälsotillståndet är en viktig del av arbetet. Hantering av tekniska och digitala hjälpmedel ingår också.

Studieform och omfattning

På plats, 60 veckor, heltid 100%. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår med ca 12 veckor.
Utdrag ur belastningsregistret kommer att begäras på din APL plats och på framtida arbetsplats.

Ansökan

Utbildningen startar den 12 augusti 2024. Sista ansökningsdag 28 juli 2024.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window