Alkohol- och drogproblem

Maria Skåne mellersta är till för unga upp till 24 år som har problem med alkohol eller andra droger. Mottagningen är även till för den unges föräldrar och närstående.

Frivillig och kostnadsfri hjälp

Hos Maria Skåne mellersta som finns i Lund kan du få kostnadsfri information, rådgivning och behandling. Ring till mottagningen på telefon 046-17 40 99 för att få kontakt eller kom på deras drop-in en gång i veckan. All kontakt med mottagningen är frivillig.

Maria Skåne mellersta har öppet

  • Måndag 8.00-16.30
  • Tisdag 8.00-18.00 även Drop in för rådgivning mellan 16.00-18.00
  • Onsdag 8.00-16.30
  • Torsdag 8.00-16.30
  • Fredag 8.00-15.00

Stängt för lunch alla dagar klockan 12.00-13.00.

Teamet på mottagningen

Teamet på mottagningen består av samordnare, kurator, socionomer, sjuksköterska, specialistläkare och medicinsk sekreterare, vilka har sin tillhörighet inom både kommun och Region Skåne.

Gemensamt koncept

Det offentliga Sveriges ansvar för missbruk och beroende vilar både på kommunerna och sjukvården. Alla Mariamottagningar i Skåne drivs enligt ett gemensamt koncept för att vården ska bli så jämlik som möjligt oberoende av var du bor. Ansvarsfördelningen kring missbruk och beroende har fastställts i dokumentet ”Vägledning för Missbruks- och beroendevården i Skåne”.

Maria Skåne mellersta i Eslöv

För att vi ska kunna möta Eslövsborna på ett mer lättillgängligt sätt finns personal från Maria Skåne mellersta på plats i Eslöv en dag i veckan, på Östergatan 8.

Detta kompletterar stödet som redan idag erbjuds digitalt och på mottagningen som ligger i Lund. Under de tider Maria Skåne mellersta är i Eslöv kommer det att finnas möjlighet att boka både enstaka rådgivningssamtal och tider för en längre samtalsbehandling. Personalen kan även erbjuda konsultation och rådgivning till andra som arbetar i kommun eller på exempelvis BUP, Ungdomsmottagning eller vårdcentral.

För att komma i kontakt med mottagningen och boka tid:
Telefon 046-17 40 99

Läs mer på Mottagning Maria mellersta Skåne – 1177 Vårdguiden

Misstänker du att någon far illa?

Har du en misstanke eller vet du om att en vuxen person far illa? Då kan du skicka in en anmälan via vår e-tjänst till socialtjänsten.

Anmäl till socialtjänsten vid misstanke eller kännedom om att en vuxen person far illa

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window