Mariamottagningen för unga upp till 24 år

Mariamottagningen mellersta Skåne är till för unga upp till 24 år som har problem med alkohol eller andra droger. Mottagningen är även till för den unges föräldrar och närstående.

Frivillig och kostnadsfri hjälp

Hos Mariamottagningen som finns i Lund kan du få kostnadsfri information, rådgivning och behandling. Ring till mottagningen på telefon 046-17 40 99 för att få kontakt eller kom på deras drop-in en gång i veckan. All kontakt med mottagningen är frivillig.

Mariamottagningen har öppet

  • Måndag 8.00-16.30
  • Tisdag 8.00-18.00 även Drop in för rådgivning mellan 16.00-18.00
  • Onsdag 8.00-16.30
  • Torsdag 8.00-16.30
  • Fredag 8.00-15.00

Stängt för lunch alla dagar klockan 12.00-13.00.

Teamet på mottagningen

Teamet på mottagningen består av samordnare, kurator, socionomer, sjuksköterska, specialistläkare och medicinsk sekreterare, vilka har sin tillhörighet inom både kommun och Region Skåne.

Gemensamt koncept

Det offentliga Sveriges ansvar för missbruk och beroende vilar både på kommunerna och sjukvården. Alla Mariamottagningar i Skåne drivs enligt ett gemensamt koncept för att vården ska bli så jämlik som möjligt oberoende av var du bor. Ansvarsfördelningen kring missbruk och beroende har fastställts i dokumentet ”Vägledning för Missbruks- och beroendevården i Skåne”.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window