Senaste nyheter

  • Eslövs skolbibliotek ska bli bland de bästa i landet

    Eslövs kommun storsatsar på barnens läsning. Fem nya skolbibliotekarier ska anställas för att väcka läslust hos elever i grundskolan och utveckla deras läsförmåga.

  • Valborgsmässoeld kräver dispens

    Från 1 januari 2024 behöver du söka dispens av kommunen om du vill anordna ett valborgsmässofirande med valborgsmässoeld. Det gäller föreningar såväl som privatpersoner.

  • Barnen fick kommunen att ta bort taggtråd i skogen

    Under utflykten upptäckte förskolebarnen taggtråd i Skytteskogen i Stehag och vände sig till kommunen för att få bort den. Tack vare barnen har taggtråden nu tagits bort och skogens stigar ska ses över.

  • EU-val i Sverige den 9 juni 2024

    Söndagen den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet i Sverige.

  • Ramia fick anställning genom arbetsmarknadsenheten: ”Så mycket glädje”

    För några år sedan flydde Ramia Tlas kriget i Syrien. När hon kom till Sverige fick hon stöd av arbetsmarknadsenheten i Eslövs kommun med språkpraktik och arbetsträning. Nu har hon fått tillsvidareanställning på stadshusets restaurang.

  • 32 nya undersköterskor – utbildade på arbetstid

    I Eslövs kommun finns nu 32 nya undersköterskor inom Vård och Omsorg som är utbildade genom Äldreomsorgslyftet. Genom satsningen får anställda som saknar utbildning möjlighet att studera och jobba samtidigt – och behålla sin heltidslön.

  • Förskolebarn i Eslöv jobbar med UNICEF

    Barn och personal i sju förskolor i Eslövs kommun hjälper UNICEF att ta fram ett läromaterial om barnkonventionen.

  • Tyck till om äldreomsorgen!

    Nu får du som är över 65 år – och har hemtjänst eller bor på ett vård- och omsorgsboende – möjlighet att vara med och utveckla äldreomsorgen.

  • Problem med fiberutbyggnaden i kommunens södra delar

    Teleservice, som är en av två aktörer som vann årets upphandling för att bygga fiber på landsbygden, har svårt att komma fram med fiberdragningen. Det handlar om markägare som inte vill upplåta sin mark för grävning, då de anser att tidigare utbyggnad av andra aktörer inte har skötts på bästa sätt. Sträckorna med flest svårigheter...

  • Translate

    You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

    Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

    Close popup window