Senaste nyheter

 • Så här tycker medborgarna i Eslöv om vår kommun

  Hur ser kommunens medborgare på Eslöv som en plats att bo och leva på? 1 200 slumpvis utvalda kommuninvånare från 18 år har fått möjlighet att tycka till och ge sin bild av Eslövs kommun. Här är resultatet.

 • Ändrade förhållningsregler på grund av mycket hög smittspridning

  För att minska frånvaron av personal i många verksamheter nu när spridningen av covid-19 är mycket hög, ändrar Folkhälsomyndigheten förhållningsreglerna om att stanna hemma från arbete eller skola när man själv eller någon i hushållet är sjuk.

 • Lunchstängt i Kontaktcenter på grund av sjukdom

  Kontaktcenter Eslövs stadshus entré kommer under en period att ha lunchstängt i 30 minuter klockan 12.00–12.30.  Anledningen är att en stor del av personalen i Kontaktcenter är sjuk och därför inte har möjlighet att avlösa varandra.

 • Bara den som har symtom ska testa sig för covid-19

  Den som delar hushåll med eller har nära kontakt med någon som har covid-19 – men inte själv har några symtom – ska inte längre testa sig. Undantaget är vård- och omsorgspersonal som även i fortsättningen ska testa sig även om de är symtomfria. De ändrade råden för provtagning gäller från den 17 januari.

 • Ny lekplats där hela familjen kan umgås

  I Stehag finns nu en ny fin lekplats som ersätter den gamla. Lekplatsen på Havrevägen är större och har fått ny klätterställning och gunga.

 • Ansträngt i vården med många sjuka i personalen

  Smittspridningen eskalerar och den kommunala vården och omsorgen är hårt ansträngd. Återigen stiger antalet smittade brukare på våra omsorgsboenden. Då väldigt många i personalen är sjuka eller bor tillsammans med någon som har smittan, måste de stanna hemma i sju dagar vilket påverkar omsorgen.

 • Lunchserveringar stänger tillfälligt för allmänheten

  Lunchserveringen på servicehusen Ölycke och Kärråkra stänger tillfälligt för allmänheten. Dessutom stänger lunchrestaurangen Majkens i Stadshuset helt under en period. Orsaken är den ökande smittspridningen av coronaviruset.

 • Eslövs kommun inför vaccinationskrav för nyanställda

  Endast den som är vaccinerad mot covid-19 ska kunna anställas eller praktisera inom vården och omsorgen i Eslövs kommun. Beslutet har fattats av kommunstyrelsen och gäller alla tjänster där den anställde eller praktikanten kommer i nära kontakt med brukarna.

 • Dags för vaccinationstillfälle tre i skolorna

  Vaccinationstillfälle tre mot covid-19 för barn och unga mellan 12 och 15 år genomförs på kommunens skolor med start den 13 januari.

 • Translate

  You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

  Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

  Close popup window