Senaste nyheter

 • Nya tillfälliga rutiner för plastinsamling från lantbrukare

  Från och med nu och resten av 2021 kommer lantbrukare, hästägare och andra berörda få sin lantbruksplast hämtad av Svepretur, medlemsorganisationen som ansvarar för återvinning av ensilagefilm och annan plast. Svepretur arbetar samtidigt med att hitta en ny insamlingsplats från 2022.

 • Kommunfullmäktige sammanträder måndag den 29 november

  Måndagen den 29 november kl. 16.00 har kommunfullmäktige sammanträde. Observera att det är två timmar tidigare än normalt.

 • Eslövs kommun önskar dig en glad första advent

  I helgen blir det en massa julmys på julpyntade Stora torg, på stadsbiblioteket och i Billinge.

 • Planerad gång- och cykelväg mellan Eslöv och Trollenäs

  Efter beslut av miljö- och samhällsbyggnadsnämnden går planerna vidare med att koppla samman Eslöv, Östra Asmundtorp och Trollenäs med en gång- och cykelväg.

 • Aptitretande dukning på våra äldreboenden

  God mat betyder inte allt för aptiten. Vacker dukning, fint porslin och mysig miljö är också viktigt. För att sätta fokus på dukningens betydelse för måltidsupplevelsen arrangerades en dukningstävling mellan avdelningarna på kommunens vård- och omsorgsboenden under lunchen på Mårtensafton.

 • Smittan skenar i Skåne – stanna hemma och testa dig om någon i hushållet är sjuk

  Skåne är nu en av de regioner där covid-19 ökar mest. Förra veckan konstaterades över 1 000 nya fall. – Blir du sjuk – stanna hemma. Det är inte okej att gå till jobb, fritidsaktivitet eller något annat med sjukdom i kroppen. Nu är det allvar, säger smittskyddsläkare Eva Melander i Region Skåne.

 • Krav på vaccination för vård- och omsorgspersonal utreds

  Eslövs kommun utreder möjligheten att endast nyanställa fullvaccinerade mot covid-19 inom Vård och Omsorg. Dessutom tittar kommunen på möjligheten att kunna omplacera ovaccinerad personal som jobbar nära brukarna. Beslut om att utreda frågorna har tagits av en enig vård- och omsorgsnämnd.

 • Följ med på trygghetsvandring i centrala Eslöv

  Du som bor, arbetar eller verkar i Eslöv är välkommen att bidra med synpunkter och idéer kring hur vi ska stärka tryggheten. Följ med på en trygghetsvandring i centrala Eslöv tillsammans med politiker, tjänstepersoner, polisen och räddningstjänsten den 2 december kl. 17.30–19.00. Nytt för i år är att du kan välja att lämna dina synpunkter...

 • Boende i Harlösa, Flyinge och Gårdstånga får önskemål uppfyllda

  En multisportarena i Harlösa, en aktivitetsplats i Flyinge och ett motionsspår i Gårdstånga. Det är de vinnande förslagen som boende i området röstat fram och som nu ska påbörjas.

 • Translate

  You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

  Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

  Close popup window