Barnen välkomnade fåret och kaninen till Gröna torg

Konstverket Resenärerna på Gröna torg i Eslöv är nu ordentligt invigt. Fåret och kaninen i brons – som skapats av konstnären Jennifer Forsberg – välkomnades officiellt av bland annat barn från Ekebackens förskola.

Konstnären Jennifer Forsberg med kaninen och fåret som ingår i skulpturen Resenärerna.
Konstnären Jennifer Forsberg med kaninen och fåret som ingår i skulpturen Resenärerna.

Barnen slog sig ner på gräset och bjöds på en sagostund av barn- och ungdomsbibliotekarie Maria Eriksson. Sedan fick de hälsa på en papegoja där kulturskolans cirkuslärare Amanda Van Rheinberg dolde sig bakom fjädrarna.

Det bjöds så klart på invigningsfika och barnen fick tillsammans med Jennifer Forsberg skapa sina egna skulpturer i lera.

Barnen från Ekebackens förskola hjälpte till att välkomna fåret och kaninen till Gröna torg.
Barnen från Ekebackens förskola hjälpte till att välkomna fåret och kaninen till Gröna torg. De fick höra Maria Eriksson berätta sagan om kaninen Fluff.

Minner om kreatursmarknaden

Resenärerna består av två skulpturer i brons. Den ena är ett får och den andra en kanin.

– Min tanke är att djuren ska minna om den kreatursmarknad som förr i världen hölls här på Gröna torg. Jag tänker att de dröjt sig kvar och nu materialiserats här på torget igen efter att ha vilat i många år. Det är därför jag kallat verket för Resenärerna. Fåret och kaninen är tidsresenärer, berättar Jennifer Forsberg.

Bakom fjädrarna döljer sig kulturskolans cirkuslärare Amanda Van Rheinberg.
Bakom fjädrarna döljer sig kulturskolans cirkuslärare Amanda Van Rheinberg.

Klättra gärna på djuren

Det är fritt fram att klättra på skulpturerna.

– Ja det är absolut tanken. Jag hoppas att många barn vill leka med fåret och kaninen. De är gjorda i ett tåligt material som bara bli vackrare med åren, säger Jennifer Forsberg.

Läs mer om konstnären Jennifer Forsberg

Fåret och kaninen har flyttat in på Gröna torg

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window