Senaste nyheter

 • Vi behöver alla hjälpas åt att minska elförbrukningen – ansträngt läge från slutet av veckan

  Från slutet av veckan väntas ett ansträngt läge i energisystemet. Det beror på kallare och mindre blåsigt väder än normalt, reducerad vattenkraftproduktion, isdrabbade vindkraftverk och driftstopp i både Ringhals 4 och Oskarshamn 3. För att minska belastningen på elsystemet behöver vi alla hjälpas åt genom att minska vår elförbrukning.

 • Polisens trygghetsmätning i Eslövs kommun 2022

  Polisens trygghetsmätning i samarbete med kommunen 2022 visar ett något sämre resultat än året innan. Totalindex för Eslövs kommun är 2,43 jämfört med 2,24 för 2021.

 • Kom ihåg att släcka levande ljus och byt batteri i brandvarnaren

  Under december månad sker det 40 procent fler bränder än under resten av året. Alltför ofta orsakas bränderna av levande ljus. Kom alltid ihåg att släcka ljusen när du lämnar ett rum. Även om det bara är för en kort stund.

 • Sparsam budget med några satsningar

  En stram budget märkt av omvärldsläget. Så kan man beskriva nästa års budgetförslag för Eslövs kommun. Men den innehåller även en del satsningar, bland annat på skolan.

 • Utegym och gångstråk – det vill de boende i Örtofta och Marieholm ha

  Ett nytt promenadstråk i Örtofta, ett utegym i Marieholm och en bättre cykelväg från Östra Karaby kyrka till Sibbarp. Det är de vinnande förslagen när medborgarna fått säga sitt om hur en och halv miljon kronor bäst spenderas i Örtofta och Marieholm.

 • Vinnare i markanvisningstävling ska bygga bostadsrätter i Marieholm

  Vinnare i markanvisningstävlingen för fastigheten Sibbarp 2:39 i Marieholm har utsetts. Det kom in tre bidrag i tävlingen. Det som bäst uppfyllde kraven var ett förslag med sex parhus i två våningar som BoKlok skickat in. Kvarteret kommer att heta Trädlunden.

 • VA SYD höjer va-taxan efter årsskiftet

  Dyrare el och hög inflation driver upp taxorna inom VA SYD. För Eslövs del handlar det om en höjning på sju procent.

 • Kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 28 november

  Välkommen till kommunfullmäktiges sammanträde måndagen den 28 november 2022 . Sammanträdet hålls i A-salen i Medborgarhuset i Eslöv eller på distans och börjar klockan 18.00.

 • Hunden Hasse ger elever stöd i skolan

  Hunden Hasse är bara sju månader. Men han är redan en stjärna i skollokalen på Lapplandsvägen där CU, Centrala undervisningsgruppen, håller till. Varje morgon när han kommer väntar elever i trappan för att få träffa honom. Hans viftande svans och snälla bruna ögon är den bästa hälsningen som flera av eleverna kan tänka sig.

 • Translate

  You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

  Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

  Close popup window