Senaste nyheter

 • Tre förslag på hur framtida Berga trädgårdsstad ska se ut

  Det blev flera överraskningar när tre arkitektkontor presenterade sina idéer för första etappen av Eslövs framtida stadsdel Berga trädgårdsstad i Östra Eslöv.

 • Årets näringslivsdagar är igång

  Årets upplaga av näringslivsdagarna Därför:Eslöv är igång i Medborgarhuset. Fokus för i år är Eslöv – framtid, tillväxt, innovation och hållbarhet. Torsdagens föreläsningar och seminarier lockade nära 200 deltagare. – Trots att många företagare har det tufft just nu ser vi även en viss optimism. Eslöv har en väldig kraft och att vi klättrat ytterligare...

 • Nästa år flyttar tre av Eslövs förskolor till naturnära Vitsippans förskola

  Förutom Skogsgläntans förskola kommer även förskolorna Västerbo och Karlavagnen att lämna sina nuvarande lokaler nästa år. Under hösten 2024 kommer de tre förskolorna att flytta in i den nybyggda Vitsippans förskola som ligger intill Eslövs allmänning.

 • En dag om hållbar stadsutveckling i Eslöv

  Eslöv förvandlas och står inför stora projekt som kommer att förändra stadsbilden. Därför arrangeras den 29 september en heldag med fokus på hållbar stadsutveckling. Under dagen presenteras även arkitektförslagen för Berga trädgårdsstad – den första etappen av Östra Eslöv – den framtida stadsdelen öster om järnvägen.

 • Välkommen till en höst för återhämtning

  Behöver du en paus från vardagen för att ta hand om dig själv? Från den 28 september till den 23 november kan du delta i föreläsningar, bokbord, träffar, samtal, tränings- och danspass – aktiviteter för dig som behöver unna dig en stund av återhämtning. Här är hela programmet.

 • Medborgarhuset får extra skydd mot förstörelse

  Vissa byggnader och platser anses så viktiga för mänskligheten och vår historia att de behöver särskilt skydd i händelse av krig. Nu räknas Medborgarhuset i Eslöv som ett av dem.

 • Kommunen tecknar inte nytt avtal för Föreningstorget

  Eslövs kommun tecknar inte nytt avtal med företaget GBJ Bostadsutveckling AB om utvecklingen av Föreningstorget. Frågan om vem som ska bygga ska därför avgöras i en ny markanvisningstävling.

 • Krisövning utan el och vatten i Stehagskolans kök

  Varken vattnet i kökets kranar eller elen fick användas när kommunen genomförde en realistisk krisövning på Stehagskolan. För de 350 eleverna – från förskoleklass upp till årskurs sex – innebar det bland annat att maten denna dag lagades och serverades utomhus och att dricksvattnet kom från stora vattentankar.

 • Utökade öppettider och anpassningar på Karlsrobadet

  Karlsrobadet utökar sina öppettider inomhus och gör anpassningar för att kunna bedriva verksamhet och underlätta för simskoleelever och motionärer. Fortfarande är det många frågetecken kring hur skadan på 25-metersbassängen har uppstått och hur den ska kunna lagas med hållbart resultat.

 • Translate

  You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

  Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

  Close popup window