Säkerhet och trivselregler

På Karlsrobadet vill vi att alla besökare ska känna sig trygga. Säkerheten på badet är vårt viktigaste uppdrag och tillsammans hjälps vi åt att göra badet till en trygg plats.

Våra ordningsregler är till för att skapa en trevlig badupplevelse för alla.

Åldersgräns

På Karlsrobadet har vi åldersgräns för att få bada själv utan vuxens sällskap. Det krävs att barnet har fyllt 11 år och är simkunnigt. Som simkunnig räknas barnet om hen kan simma 200 meter, varav 50 meter på rygg.

Bada säkert

Tänk på att du som förälder alltid är ansvarig för ditt barns säkerhet. Våra badvärdar finns på plats för att ge information, stöd och råd. Lämna aldrig ditt barn utan uppsikt, inte ens för en kort sekund. Ett barn drunknar snabbt och ljudlöst. Armkuddar och andra flythjälpmedel ersätter inte en vuxens tillsyn.

Regler på Karlsrobadet

Följ badvärdarnas anvisningar.
Det är deras instruktioner som gäller. Badvärdarna finns till för att guida och hjälpa dig, och deras instruktioner har alltid till syfte att hålla Karlsrobadet säkert för alla.

Vi har en stor verksamhet där vi ibland kan behöva göra plötsliga förändringar, vilket innebär att alla förhållningsregler inte alltid finns nedskrivna på förhand.

Lyssna på din badvärd och gör som hen säger, så kan du alltid vara säker på att göra rätt.

Hopptornet i simhallen

När hopptornet är öppet gäller följande regler

  • En åt gången i hopptornet
  • Simma inte under hopptornet
  • Tänk med sunt förnuft när man hoppar
  • Lyssna på badvärdarnas instruktioner

Även du som inte badar betalar inträde.
Alla som vill gå in på Karlsrobadet ska betala inträde, även om du inte tänker bada.

Duscha före bad – utan badkläder.
Tvätta kroppen och håret med tvål och schampo. Vill du absolut inte tvätta håret så går det bra att använda dusch- eller badmössa. Engångsmössa finns att köpa i kassan. Att duscha innan man badar är det viktigaste våra besökare kan göra för sin egen och andras hälsas skull, och för miljön.

Att vi kan använda en mindre mängd klor är bättre för alla. Dessutom luktar du mindre klor efter badet om du har duschat innan.

Skärmfri miljö.
Alla former av skärmar, telefoner, surfplattor och datorer är förbjudna inne på badet och i bassängområdena. Skärmar innebär en säkerhetsrisk då de kan splittras om man tappar dem, och de innebär ett distraktionsmoment för föräldrar som badar med sina barn.

Det är också svårt att kontrollera att de inte används för att filma eller fotografera med. Utan skärmar får vi ett säkrare bad.


Genom att betala entré accepterar du de regler och riktlinjer vi har. Du som badgäst har ansvaret att se till att känna till dem.

Överträdelse kan innebära avvisning/avstängning utan återbetalning av entréavgift. Vid avstängning så sparar vi dina personuppgifter i 1 år. Vid misstanke om brott sker polisanmälan.

Vid våra attraktioner finns anvisningar om vad som gäller. Det är ditt ansvar som besökare att se till att du vet vad du får göra och inte göra. Är du osäker, fråga en badvärd! Följ alltid deras anvisningar. De finns på plats för din säkerhet.

Tack för att du hjälper till att göra badet till en tryggare och trevligare plats!

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window