Trollsjöns lekplats

Trollsjöns lekplats är ett populärt utflyktsmål bland barnfamiljer, förskolor och skolor. Lekplatsen har ett fantasitema med en drake, slott och skepp. Nära lekplatsen finns grillplats och stora ytor för picknick.

Trollsjöns lekplats har två nätgungor, en däckgunga, en pargunga, en rullstolsgunga, en studsmatta, en rutschkana och flera instrument. Utöver detta finns även ett torn utrustat med klättervägg, klätterramp och rutschkana. Det finns även ett aktivitetshus utrustat med konkava och konvexa speglar.

Vid lekplatsen finns även gott om sittplatser och bord. Nära lekplatsen finns en grillplats. Här finns också nappträdet där barn kan lämna sina nappar.

Lekplatsen i Trollsjöområdet

Rullstolsgunga

Det finns även en rullstolsgunga, där man helt enkelt parkerar rullstolen och gungar. Gungan är låst, för att förhindra skador på andra som inte är rullstolsburna. Pinkod för att öppna låset till gungan kan du få genom vår e-tjänst:

Hämta låskod till rullstolsgungan

Lekplatsen ligger mellan Trollsjögatan och Skogsvägen inne i Skytteskogen i Trollsjön.

Andra aktiviteter i Trollsjöområdet

I Trollsjöområdet finns en 18-håls frisbeegolfbana runt Trollsjön och flera promenadslingor. Här finns gott på plats för en picknick, en nybyggd grillplats och Café Våfflan som är öppet under sommarhalvåret.

Läs mer om Trollsjöområdet.

Detta finns i området

  • Grillplats
  • Toalett
  • Café (maj till september)
  • Frisbeegolfbana

”Jämlika barn leka bäst”

Trollsjöns lekplats utvecklades 2015 tillsammans med Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar (RBU Skåne), För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning (FUB Skåne län) samt Synskadades Riksförbund (SRF). I projektet involverades barn, föräldrar och pedagoger i hur lekplatsen skulle se ut. Ett antal workshops genomfördes där det kom fram att barnen ville dinosaurer, tunnlar, prinsesslott och gungor på lekplatsen. Handikappföreningarna lyfte fram hur viktigt det var att det inte finns grenar som hänger ner, en gunga för rullstolsbundna, att färgerna kontrasterar och att det är bra underlag och bra belysning.

Resultatet blev en lekplats efter barnens önskemål där alla barn kan leka tillsammans.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window