Övergivna cyklar plockas bort

Den 9 oktober börjar Eslövs kommun att märka upp cyklar vid stationerna i Eslöv, Marieholm, Stehag och Örtofta. De cyklar som har märkningen kvar efter två veckor kommer att forslas bort.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

– Många cyklar som inte används står parkerade på offentliga platser och på en del platser är det svårt att hitta en ledig cykelparkering. Cykelrensningen genomförs både för att göra plats för de cyklar som används och för att hålla rent och snyggt i kommunen, säger Stana Franjic, projektledare för hållbara transporter på Eslövs kommun.

Märkta cyklar står kvar i två veckor

Syftet är att rensa så att det blir färre övergivna cyklar på stationerna. Det blir då lättare för dem som cyklar regelbundet att hitta plats i cykelställen.

Det är företaget Securitas som sköter märkningen och det är även de som kommer att frakta bort de cyklar som har märkningen kvar efter två veckor.

Cykelställ tas bort under hösten

Under hösten kommer även de runda cykelställ som står vid Eslövs station att antingen tas bort eller bytas ut mot andra varianter. Det blir till exempel inte längre möjligt att ställa sin cykel rakt under den stora rödboken vid stationen.

Anledningen till att cykelstället runt trädet tas bort är att marken blir väldigt packad under trädet vilket inte är bra för rötterna. Inga cyklar får parkeras under träden hädanefter.

Läs mer om vad som händer med din cykel om den blir omhändertagen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window