Senaste nyheter

 • Nu börjar OS-festen – med medaljchanser för Eslöv

  När de olympiska spelen i Paris startar den 26 juli är det dags för lite extra OS-feber i Eslöv. Chansen är stor att vi till och med får jubla över medaljer. Bara att minst nio deltagare har anknytning till vår kommun är sensationellt.

 • Barnen välkomnade fåret och kaninen till Gröna torg

  Konstverket Resenärerna på Gröna torg i Eslöv är nu ordentligt invigt. Fåret och kaninen i brons – som skapats av konstnären Jennifer Forsberg – välkomnades officiellt av bland annat barn från Ekebackens förskola.

 • Följ byggprojekt på vår utvecklingssajt

  Visste du att du kan följa våra byggprojekt på vår utvecklingswebb Utveckla Eslöv? På sajten kan du bland annat läsa om hur den nya kulturskolan växer fram och om det nya fängelset som planeras i Stehag.

 • Besök kommunens kulturskatter under sommaren

  I Eslövs kommun har äldre generationer lämnat efter sig byggnader fyllda med historia, som nu vårdas av stiftelser och föreningar med stöd från kommunen. Här är fem tips på gratis besöksmål för dina sommarutflykter.

 • Vattenloppor vid Sjöholmens badplats

  Vi har fått information om att det finns så kallade vattenloppor som orsakar badklåda vid Sjöholmens badplats som ligger vid Västra Ringsjöns västra strand, strax utanför Stehag.

 • Tema trädgård när nordiska vänner besöker Eslöv

  Trädgårdarnas läkande krafter var i fokus när representanter från de nordiska vänorterna var på besök i Eslöv. Det är föreningen Norden som bjudit in vänner från Norge, Island, Finland och Färöarna. Under fredagen var det föreläsning och offentlig inledning av besöket i Medborgarhuset.

 • Eslöv deltog i panelsamtal om klimatanpassning i Almedalen

  Hur kan vi lindra effekterna av översvämningar? På onsdagen deltog Eslövs kommun i ett panelsamtal om klimatanpassning i Almedalen. Kommunen berättade om lärdomar och erfarenheter efter förra vinterns översvämningar i Ringsjön och Kävlingeån.

 • Glad midsommar!

  Midsommarfirande äger rum, vad vi fått information om till vår evenemangskalender, i Flyinge, Stockamöllan och Trollsjöområdet i Eslöv. Kanske finns det också fler firanden som inte skickats in till vår evenemangskalender.

 • Södergatan öppnas för bilar från Bryggaregatan

  Den bit av Södergatan som går förbi Stora torg öppnas för enkelriktad fordonstrafik mellan vissa tider. Från oktober till mars kommer gatan vara öppen för trafik från Bryggaregatan till Västergatan dygnet runt. Från april till september kommer bilar kunna köra på gatan mellan klocka 6 och 12, måndag till fredag.

 • Translate

  You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

  Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

  Close popup window