Senaste nyheter

 • Första omgången vaccinationer är nu klar i alla skolor

  Vaccination av dos nummer ett mot covid-19 är genomförd i samtliga skolor i Eslövs kommun. Nu förbereds för dos nummer två för barn och unga mellan 12 och 15 år. Den andra omgången vaccinationer i skolorna startar den 23 november.

 • Hållbarhetsvecka i Eslöv 25–30 oktober

  Det är dags för Hållbarhetsveckan i Eslöv. Stadskärneföreningen i samarbete med Carl Engströmgymnasiet har skapat Hållbarhetsveckan som pågår till och med lördag den 30 oktober. Under veckan är alla intresserade välkomna att delta i olika aktiviteter för att belysa miljö- och klimatproblem och bidra till en mer hållbar framtid.

 • Årets medarbetare klev fram under coronapandemin

  När coronapandemin slog till tvingades alla att ändra sina vanor, sitt sociala liv och inte minst sättet att utföra arbete och undervisning. För Carl Engström-skolan i Eslöv innebar det att nära 1 000 vuxenelever över en natt skulle få sin undervisning hemma via digitala lösningar. Fram klev då Esbjörn Alm, IT-kommunikatör med uppdrag att utveckla...

 • Kommunfullmäktige sammanträder måndag den 25 oktober

  Måndagen den 25 oktober kl. 18.00 har kommunfullmäktige sammanträde. Mötet är offentligt och går att följa på plats i Medborgarhuset. På grund av coronapandemin uppmanar vi åhörare att hålla avstånd eller gärna följa mötet digitalt via kommunens webbplats. Sammanträdet sänds direkt och kan också ses i efterhand.

 • Dags att nominera kandidater till Eslövs miljöpris 2021

  Nu är det dags att nominera kandidater till Eslövs miljöpris 2021. Du är välkommen att senast den 20 november föreslå en person, ett företag, en organisation eller en förening som utmärkt sig i arbetet för en bättre miljö.

 • Fullvaccinerade behöver inte längre testa sig från 1 november

  Folkhälsomyndigheten uppdaterar nu sina rekommendationer kring att stanna hemma vid sjukdom och kring testning vid symptom. De nya rekommendationerna gäller från den 1 november. Syftet är att undvika spridning av covid-19 men även luftvägsinfektioner generellt under vintersäsongen, särskilt RS-virus och influensa.

 • Mariamottagningen för unga öppnar i Eslöv varje vecka

  Unga upp till 24 år med alkohol- och drogproblem kan få hjälp på hemmaplan då Mariamottagningen nu finns i Eslöv varje onsdag. Mottagningen finns normalt i Lund men öppnar i Eslöv för att bli mer lättillgänglig och kunna möta Eslövsbornas behov.

 • Dagverksamheten för personer med minnessjukdom utökas

  Under oktober öppnas ytterligare lokaler för dagverksamhet dit personer med minnessjukdom kan komma för att få sysselsättning, gemenskap och stöd. Denna gång på Karidal i centrala Eslöv.

 • Eslövs historia får en egen webbsida

  Eslövs historia har fått en alldeles egen webbplats. På historia.eslov.se samlar vi historierna om Eslöv, våra byar, spännande byggnader och människorna som levt och verkat här.

 • Translate

  You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

  Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

  Close popup window