Ny version av Om krisen eller kriget kommer snart i din brevlåda

En ny version av broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” skickas ut till samtliga hushåll i slutet av november. Redan nu kan du läsa och ladda hem den digitala versionen. I slutet av november skickar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ut en ny version av broschyren till alla hushåll. Redan nu finns den att läsa på msb.se.

Den nya versionen av Om krisen eller kriget kommer har tagits fram av MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, på uppdrag av Sveriges regering. Anledningen är att säkerheten i vår omvärld har försämrats sedan den förra broschyren som kom 2018. Den nya broschyren kommer att delas ut till alla hushåll under två veckor den 18–29 november.

Inget omedelbart hot just nu

Den nya broschyren har större fokus på vår beredskap för krig och hur man ska agera vid ett militärt angrepp. Den ger även konkreta råd för hur man kan förbereda sig och agera om något allvarligt händer.

– Att det kommer en ny broschyr just nu betyder inte att det finns något omedelbart hot mot Sverige. Säkerheten har försämrats över tid sedan den förra broschyren delades ut 2018. Omvärlden är osäker och oförutsägbar och vi behöver stärka vår beredskap tillsammans, säger kommunens beredskapssamordnare Sebastian Lamberth.

Finns på olika språk

För att så många som möjligt ska känna igen broschyren när den kommer presenterar MSB redan nu en digital version på svenska på MSB:s webbplats. Det är viktigt att alla vet att man ska läsa den, följa råden och spara den.

I samband med att broschyren börjar delas ut i brevlådorna den 18 november, kommer det gå att ladda hem den på flera olika språk på msb.se. Den kommer också att finnas på teckenspråk, i punktskrift, inläst på svenska och engelska och som korta filmer på olika språk.

– En del kan bli oroliga när de läser om hot och risker, men det är viktigt att alla känner till vad som kan hända och framför allt vad man kan göra för att öka sin och sina näras säkerhet och beredskap. Ingen är ensam i det här, utan vi är alla en del av vår beredskap, säger Sebastian Lamberth.

Läs och ladda hem den digitala broschyren här

Läs mer på MSB:s webbplats

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window