Eslövs första trygghetspunkt invigd

I samband med årets pågående beredskapsvecka bjöd kommunen tillsammans med frivilliga resursgruppen (FRG) in till ett öppet hus och lansering av kommunens första trygghetspunkt  Svenska kyrkans församlingshem på Utvägen 9 i Eslöv. 

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

På plats i församlingshemmet fanns kommunens beredskapssamordnare, klimat- och energirådgivare och personer från FRG. Under kvällen presenterade FRG sitt uppdrag och berättade om vad en god beredskap i civilsamhället innebär.  

Lokal svenska kyrkan, FRG berättar om sin verksamhet
Föreläsning i Svenska kyrkans församlingshem på Utvägen 9 i Eslöv.

– Jag tycker om att hjälpa till, det gör mig glad. Har man tiden att kunna bidra på något sätt, så är det positivt. Vår organisation är viktig, för det behövs ett aktivt civilkurage i samhället och att alla hjälps åt, berättar Anders från FRG.  

Kommunens beredskapssamordnare informerade om sin verksamhet och om de nyinrättade trygghetspunkterna i Eslöv. Besökarna fick även goda råd av kommunens klimat- och energirådgivare gällande energihushållning vid en kris. 

Åtta trygghetspunkter i Eslöv 

Det finns åtta trygghetspunkter i Eslövs kommun som öppnas upp vid en kris eller extraordinär händelse. Som medborgare går man till den punkt som finns närmst det egna hemmet.   

  • Eslöv – Utvägen 9, 241 31 Eslöv 
  • Flyinge – Tunavägen 3, 247 47 Flyinge 
  • Stehag – Solhemsvägen 1, 241 75 Stehag 
  • Marieholm – Reslövs prästgård 1, 241 72 Marieholm 
  • Harlösa – Församlingshemmet, 240 35 Harlösa 
  • Löberöd – Storgatan 25, 241 62 Löberöd 
  • Billinge/Stockamöllan – Gunnarödsvägen 10, 241 95 Billinge 
  • Örtofta/Väggarp – Väggarpsvägen 3, 241 93 Eslöv 

På trygghetspunkten ges aktuell information, sjukvård, mat och dricka. Trygghetspunkterna bemannas av FRG och kommunens tjänstepersoner.  

Läs mer om kommunens trygghetspunkter  

FRG:s uppdrag

Frivilliga Resursgruppen, FRG, består av utbildade frivilliga som under kommunal regi är ett stöd för samhället i samband med kriser eller extraordinära händelser. FRG arbetar aktivt för att uppmuntra fler att engagera sig i den civila beredskapen. När krisen eller en extraordinär händelse inträffar är det viktigt att beredskapen hos medborgarna är god.  

Frivilliga resursgruppen (FRG) berättar om sitt uppdrag

Vem kan vara med i FRG? 

Alla som har god hälsa, har fyllt 16 år och är folkbokförda i Sverige är välkomna att engagera sig i Eslövs FRG-grupp. 

Det är inget krav att vara bosatt i Eslövs kommun. Vid de tillfällen då det kan bli aktuellt att aktivera FRG i Eslöv, kommer det i första hand att handla om händelser i vårt geografiska område. Utbildningar, övningar och andra möten inom FRG-gruppen kommer i första hand att hållas i Eslövs kommun. 

 Alla behövs 

Det behövs personer med alla olika sorters yrkeskunskap, utbildningar och erfarenheter. Civilförsvarsförbundet ansvarar för den grundutbildning som krävs. 

FRG är ett samarbete mellan kommunen och de frivilliga försvarsorganisationerna med stöd av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Läs mer om arbetet i frivilliga resursgruppen  

Intresseanmälan frivilliga resursgruppen 

 

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window