Eslövs första hundrastgård byggs på Husarängen

En efterlängtad hundrastgård är det första av många projekt som blir verklighet på nya Husarängenområdet i Eslöv. Rastgården börjar byggas i oktober och står klar att ta emot de fyrfota redan under hösten. Centrala Eslövs första hundrastgård blir därmed startskottet för rekreationsområdet Husarängen där Eslövsborna själva fått önska vad området ska erbjuda.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutade 2021 att en hundrastgård skulle inkluderas i investeringsbudgeten. Efter önskemål från Eslövsbor kommer den nu att byggas i Husarängens norra del.

– Rastgårdar för hundar har länge varit efterfrågat av medborgarna i vår kommun och nu hade vi utrymme i investeringsbudgeten. Till nästa år budgeteras för en hundrastgård i Marieholm också, säger Bengt Andersson (M), ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Första delen som byggs på Husarängen

I samband med att hela Husarängenområdet ska utvecklas bjöds Eslövsborna in till dialoger. Intresset har varit stort och bara i den digitala dialogen deltog över 200 personer. Kommuninvånarna har via den digitala dialogportalen kunnat lämna förslag och tycka till om förslag som lämnats av andra.

I stort sett alla önskemål togs med i det förslag som presenterades i maj 2022. Förslaget innehåller allt från skatebana, pumtrack för cyklister och padelbanor till idéer kring att utveckla områdets biologiska mångfald. Hundrastgård var också ett önskemål som nu är det första som byggs på nya Husarängen.

Hundrastgård finns i Löberöd

I kommunen finns sedan ett år tillbaka en hundrastgård i Löberöd. Den byggdes sedan Löberödsborna i projektet Landsbygdsutveckling röstat att de ville se just det projektet bli verklighet.

Utvecklingen av Husarängen

Landsbygdsutveckling i Eslövs kommun

Nu är det dags att rösta på utvecklingsprojekt i Marieholm och Örtofta

Dialogportalen ger alla chans att tycka till om Husarängen

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window