Dags att satsa på Kungshult, Hurva och Löberöd

Nu kan du påverka utvecklingen i din by! Du som bor i Kungshult, Hurva och Löberöd kan nu lämna förslag på satsningar i ditt närområde.

Eslövs kommun ger varje år boende på landsbygden möjlighet att påverka hur investeringsmedlen ska användas.

I år är det medborgarna i Kungshult, Hurva och Löberöd som får 1,5 miljoner kronor att fördela på projekt som ligger dem nära om hjärtat.

– Vi hoppas på många kreativa förslag på hur vi kan utveckla byarna och landsbygden, säger Måns Berger, utvecklingsstrateg.

Alla kan lämna förslag

Alla som bor eller verkar i området är välkomna att skicka in sina idéer och rösta på hur pengarna ska användas.

Förslagen kan lämnas in via kommunens dialogportal på dialog.eslov.se från den 26 augusti till den 19 september 2024.

Det går även att skicka förslag per post till Eslövs kommun, 241 80 Eslöv. Märk kuvertet med Landsbygdsutveckling.

Rösta på de bästa förslagen

Efter att alla förslag samlats in, kommer de att bearbetas, justeras och kostnadsberäknas i samarbete med förslagsställarna.

Den digitala omröstningen sker mellan den 14 oktober och den 3 november. Tanken är att de projekt som får flest röster ska genomföras.

Kriterier för att kunna rösta

För att ett förslag ska kunna röstas fram, måste det uppfylla vissa kriterier, som att det får kosta högst 500 000 kronor att genomföra.

Projekten ska fokusera på att förbättra den fysiska miljön, till exempel genom att bygga en badbrygga, installera lekredskap, sätta upp bänkar, göra planteringar i parker, eller installera belysning.

Delta via dialogportalen

Även de förslag som inte röstas fram kommer att tas i beaktande i den fortsatta dialogen med både kommuninvånare och andra aktörer, som Trafikverket och Region Skåne.

2021 fick de boende i Flyinge, Gårdstånga och Harlösa del av satsningen på landsbygden. 2022 var det dags för Marieholm och Örstofta, 2023 Billinge, Stehag och Stockamöllan. 2024 är det alltså Kungshult, Hurva och Löberöds tur.

Landsbygdsutveckling – Kungshult, Hurva och Löberöd 2024 – Eslövs kommuns dialogportal (eslov.se)

Landsbygdsutveckling i Eslövs kommun

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window