Dags att rösta på projekt för Kungshult, Hurva och Löberöd

Nu är det dags att rösta på vilka utvecklingsprojekt du vill se förverkligas i Kungshult, Hurva och Löberöd. 50 förslag har kommit in från dem som bor och verkar i området. Förslagen har bearbetats, liknande förslag har slagits ihop och de som bedöms som omöjliga att genomföra har tagits bort. Den 3 november är sista dagen att rösta via kommunens digitala dialogportal.

– Många vill förbättra tillgången till spontanidrott, särskilt för barn och unga. Det finns till exempel förslag om både pulkabacke, skateboardbana och möjlighet att klättra, så kallad bouldering. Det ska bli intressant att se vilka projekt som får flest röster, säger Måns Berger, utvecklingsstrateg på Eslövs kommun.

Belysning, grillplatser och blommor

Andra förslag går ut på att förbättra möjligheten till rekreation genom till exempel ökad belysning, fler grillplatser och planteringar av både blommor och fruktträd.

– Det finns också förslag som är svåra att genomföra eftersom kommunen inte rår över dem. Det handlar till exempel om att förbättra kollektivtrafiken eller att öka trafiksäkerheten. De frågorna är så klart väldigt viktiga, men det är Region Skåne som ansvarar för kollektivtrafiken och Trafikverket för många av de större vägarna, säger Måns Berger.

Många kreativa förslag

Han är nöjd med att så många i Kungshult, Hurva och Löberöd tagit sig tid att formulera och lämna in förslag till utveckling av sina byar.

– Det är roligt att spridningen bland förslagen är så stor. De boende visar verkligen prov på stor kreativitet, säger Måns Berger.

Läs mer om alla förslag och lägg dina röster via dialogportalen

Dags att satsa på Kungshult, Hurva och Löberöd

Landsbygdsutveckling i Eslövs kommun

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window