Stora torg finalist i Svenska ljuspriset

Stora torg har gått vidare till final i tävlingen Svenska ljuspriset. Sedan tidigare har det varit känt att torget valts ut som en av de nominerade. Nu har ljussättningen på torget tagit ett steg närmare vinst.

Eslövs stora torg tävlar nu mot belysningen i Kalixbron och Hissingsbron i kategorin exteriör. I september avgörs vem som vinner.

– Jag tycker att det är så roligt och spännande att vårt torg fortsätter att få uppmärksamhet, säger Malin Gunnarsson, projektledare för ombyggnaden av Stora torg.

Vinnaren utses i september

Det svenska ljuspriset delas ut av Ljuskultur, Svenska belysningssällskapet, Sydljus och Västljus med Belysningsbranschen som huvudsponsor. I början av mars var tävlingens jury på plats på Stora torg för att se hur belysningen ser ut på plats.

Den 3 september delas priset ut på plats i Stockholm.

Stora torg har prisats förut

2022 fick Stora torg utmärkelsen Landmärket som är Sveriges finaste pris i landskapsarkitektur. Torget har även belönats med Skånes arkitekturpris.

Eslövs Stora torg nominerat till Svenska ljuspriset

Vi vann! Stora torg får Sveriges finaste pris

Nytt fint pris till Stora torg – belönas med Skånes arkitekturpris

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window