Medborgarhusets nya tak är på plats

Efter mer än ett år är taket på Medborgarhuset klart. Byggnadsställningarna är nerplockade och huset har nästan återförts till sin forna glans.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

– Jag tror att Hans Asplund hade varit nöjd med att det fortfarande finns duktigt yrkesfolk som kan hantverket, säger Liselotte Magnusson, avdelningschef för fastighetsförvaltning på Eslövs kommun.

Kulturminnesmärkt byggnad

Taket blåste sönder i samband med en storm i april förra året. Huset är kulturminnesmärkt och reparationerna har krävt tillstånd från Länsstyrelsen och skickliga hantverkare för att göra jobbet.

Medborgarhuset förlorade delar av sitt plåttak i den kraftiga vinden i april 2021.

Bromölla plåt har utfört arbetet. Personalen där var bekant med Medborgarhuset sedan tidigare då de var med i den stora renoveringen av huset under tidigt 2000-tal.

Medborgarhuset från öster. I förgrunden det utbytta taket, i bakgrunden det ursprungliga. Sten beläggning framför, blå himmel med vita moln.
Medborgarhusets nya tak blev klart i juni efter drygt ett års reparationer.

Äldre takdelar byts ut

Det nya taket glänser i solskenet och har betydligt mer lyster än de delar av taket som stormen inte drog med sig. På grund av skillnaden i utseende och att det gamla taket börjar bli slitet ska även det bytas så småningom.

Mer takarbete är alltså att vänta, men just nu går det att njuta av Medborgarhuset utan byggnadsställningar och så som Hans Asplund tänkte sig det när han ritade huset.

Läs mer

Medborgarhusets tak har blåst av – Eslövs kommun (eslov.se)
Så har det gått med Medborgarhusets avblåsta tak – Eslövs kommun (eslov.se)

Medborgarhuset (eslov.se)

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window