Så har det gått med Medborgarhusets avblåsta tak

Den 22 april blåste delar av Medborgarhusets plåttak av. Efter akuta åtgärder i form av plasttäckning får nu taket ett bättre väderskydd.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Liselotte Magnusson som är avdelningschef fastighetsförvaltning berättar:

– Arbetet rullar på enligt vad vi har förväntat oss. De utmaningar vi har sett har bekräftats. När taket blåste av den 22 april var vi tvungna att provisoriskt och akut täcka taket med armerad plast för att väderskydda taket mot regn och blåst.

Bättre väderskydd

Under plasten finns masonit och isolering och därunder takstommen. Det myckna regnandet den sista tiden påverkar plasten.

– Det är svårt att inte få in något vatten under plasten när det regnar så mycket. Därför håller vi nu på med att montera ett väderskydd i form av ett ”tält” över taket. Arbetet pågår under helgen.

Medborgarhuset med ställningar, sett från entrésidan. Stenbeläggning i förgrunden.
Ställningar för montering av väderskydd är på plats.

Efter helgen tas den armerade plasten bort. Därefter får taket stå och luftas och torka.

– När detta är klart, lägger vi ny underlagspapp i form av en extra väderbeständig papp. Det kommer att ta minst två till tre månader innan vi kan påbörja monteringen av nytt plåttak, säger Liselott Magnusson.

Läs mer

Medborgarhusets tak har blåst av

Medborgarhusets webbplats

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window