Jättekonstverket tar form på Stora torg

Det tolv meter långa och fem meter höga konstverk som ska smycka Eslövs ombyggda centrum växer nu fram på Stora torg. Delarna i stål har formats i Stockholm och transporterats till Eslöv med kranbil. Just nu leder konstnären Liva Isakson Lundin arbetet med att på plats montera och svetsa samman delarna.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Konstnären Liva Isakson Lundin leder arbetet med att foga samman sitt konstverk på Stora torg.

– Det är spännande att få vara med om detta. Att skapa ett konstverk på platsen där det ska leva vidare. Det är också så roligt att många kommer fram och tittar på när vi jobbar och ställer frågor. Jag försöker prata med alla för det är intressant att höra vad Eslövsborna tycker. De allra flesta är positiva och kommer med glada kommentarer, säger Liva Isakson Lundin.

Rotsystem och järnvägsnät

Konstverket doneras av Sparbanken Skånes ägare Sparbanksstiftelsen Finn. Liva Isakson Lundin vann 2019 bankens tävling om konstnärlig gestaltning för Stora torg i Eslöv.

Skulpturens form påminner om ett träds rotsystem och är även inspirerad av hur järnvägen går i snirkliga vågrörelser genom det skånska landskapet.

Liva Isakson Lundin beskriver sitt verk som ett rotsystem som sträcker sig ner i marken och förankrar verket i historien och som samtidigt fortsätter att växa.

Läs mer om konstverkets Omväg till Eslövs centrum

Konstnären förbereder för sitt verk på Stora torg – 10 maj 2021

Se filmen där Liva Isakson Lundin berättar om tankarna kring sitt konstverk

Möt konstnären bakom torgets nya skulptur

Klart med vinnande konst för Stora torg i Eslöv – 24 maj 2019

Tre konstnärer får skissa på konst till torget – 20 februari 2019

Läs mer om ombyggnaden av Stora torg

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window