Hederspris till hela Källebergsskolans personal

Det blev känslosamt när kommundirektör Eva Hallberg och förvaltningschef Jörgen Larsson dök upp på Källebergsskolans personalmöte och överraskade med diplom, blommor, tårta och en check på 30 000 kronor. Det är kommunens ledningsgrupp som beslutat att dela ut ett hederspris till hela personalen.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Kommundirektör Eva Hallberg överlämnar hederspriset till Källebergsskolans rektor Annelie Arvidsson.

Hederspriset är ett tecken på den uppskattning Källebergsskolans personal är värd för att den lyckats skapa trygghet och studiero för eleverna efter skolattentatet i augusti förra året.

– Vilken fin gest! Det uppskattar vi verkligen och det är ni sannerligen värda, sa Källebergsskolans rektor Annelie Arvidsson till sin personal när priset delades ut.

Hemligt hederspris

Hederspriset hade hållits hemligt ända tills kommundirektören och förvaltningschefen knackade på dörren till personalmötet.

Många blev rörda när Eva Hallberg läste upp motiveringen till priset och bland annat lämnade över 30 000 kronor till personalens kompetensutveckling.

Årets hederspris 2022
Det är med glädje och stolthet som kommunens lednings grupp tilldelar alla som arbetar på Källebergsskolan Årets hederspris 2022.
Ur en kris kan något starkare växa fram. Personalen och eleverna på Källebergsskolan har prövats hårt under de senaste åren.
Pandemin tvingade fram en omställning till distansundervisning nästan över en natt. Lärarna och personalen tog sig an utmaningen och lyckades hålla ihop både sin undervisning och sina klasser på ett fint sätt.
Den 19 augusti 2021 skedde sedan det ofattbara. Ett skolattentat skakade både Eslöv och landet i stort. På ett beundransvärt sätt lyckades personalen skapa trygghet och studiero i den väldigt oroliga tid som följde på attentatet.
Kollegor har ställt upp för varandra och för sina elever och tillsammans skapat en skola att vara stolt över.
Därför tilldelas alla som arbetar på Källebergsskolan Årets hederspris i Eslövs kommun.

– Vår personal har verkligen kämpat och slitit. Alla har påverkats och tillsammans har vi lyckats skapa en trygg och bra skola igen. Om man ska se något positivt i allt som skett så är det att vi har skapat en ännu starkare samhörighet, säger Annelie Arvidsson.

Fikat på personalmötet blev extra festligt med tårta.

Låtit det goda vinna

Sedan terminsstarten i augusti har Källebergsskolan flyttat in i helt nya lokaler.

– Vi är absolut på gång att skapa vår speciella Källebergsanda här i vår nya fina skola. Vi har kämpat och vi har låtit det goda vinna. Därför känns det här hederspriset extra välkommet och vi är mycket tacksamma över erkännandet, säger Annelie Arvidsson.

Bodil Andersson, resurspedagog, och Monika Bergström, specialpedagog, är två av ett 30-tal hederspristagare.

Årets ledare kämpar för brukarnas delaktighet

Årets nyskapare lär barnen läsa med hjälp av superhjältar

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window