Teknikprogrammet

Är du intresserad av matematik, teknik och naturvetenskap? Är du nyfiken på framtidens teknik och är beredd att tillämpa matematik i många olika sammanhang? Vill du få erfarenhet från näringslivet och samtidigt förbereda dig för kommande studier? Då kanske teknikprogrammet är något för dig.

Samspelet mellan människa, samhälle och teknik är kärnan i utbildningen och du får kunskaper om hur teknik påverkar vårt dagliga liv och vilken betydelse teknik har för samhällsutvecklingen.

På Carl Engströmgymnasiet har vi valt att förlägga 12 veckor av utbildningen ute på olika företag för att ge dig en bra inblick av hur det är att jobba med teknik. Under din utbildning kommer du att vara i kontakt med olika företag. Den företagsförlagda utbildningen omfattar tre perioder om fyra veckor. Genom företagen får du verkliga uppdrag som du och din grupp ska lösa och som sedan redovisas, både på företaget och i skolan.

Teknikcollege

Carl Engströmgymnasiet är certifierad inom Teknikcollege. Det innebär att utbildningen har granskats och kvalitetssäkrats utifrån ett antal kvalitetskriterier som teknik- och industriföretag tagit fram. Inom Teknikcollege utvecklar vi ett långsiktigt samarbete med det lokala och regionala näringslivet vilket innebär att du kan vara säker på att utbildningen ger dig det du behöver både i fortsatta studier och framtida arbete. På teknikprogrammet har du möjlighet att läsa ett utökat utbildningspaket på 300 poäng som ger dig en ännu bredare behörighet.

Teknikvetenskap

Teknikvetenskap är inriktningen som förbereder dig för vidare studier, t.ex. till ingenjör, antingen på högskola eller universitet. Du läser bl.a. kurser i matematik, fysik och teknik. Du utvecklar dina förmågor att lösa tekniska problem. Som programfördjupning läser du konstruktion, produktionskunskap och ledarskap och organisation. Detta ger dig fördjupade kunskaper inom flera olika områden.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window