Utökade öppettider och anpassningar på Karlsrobadet

Karlsrobadet utökar sina öppettider inomhus och gör anpassningar för att kunna bedriva verksamhet och underlätta för simskoleelever och motionärer. Fortfarande är det många frågetecken kring hur skadan på 25-metersbassängen har uppstått och hur den ska kunna lagas med hållbart resultat.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

– Det är beklagligt att det drar ut på tiden. Vi har all förståelse för att många är besvikna och irriterade och undrar vad som händer. Vi måste vara säkra på att de åtgärder som sätts in verkligen blir rätt. Detta är en stor investering med skattebetalarnas pengar och bassängen ska hålla 50 år framåt i tiden. Vi måste säkerställa att inte nya skador uppstår längre fram, säger Liselotte Magnusson, avdelningschef på Serviceförvaltningens fastighetsavdelning.

Väntar fortfarande på svar

Fortfarande väntar kommunen på svar från entreprenören som utförde renoveringen av bassängen.

– Det finns en mängd frågetecken som gör att vi inte har hela bilden klar för oss. Så ännu kan vi inte gå vidare och heller inte ge närmare besked om hur länge bassängen måste hållas stängd, säger Liselotte Magnusson.

Kommunen har tittat på olika möjligheter för att kunna bedriva verksamheten som blir lidande när 25-metersbassängen inomhus inte kan användas. En idé var att sätta ett tält över 50-metersbassängen utomhus för att förlänga säsongen. Det kommer dock inte att fungera.

– Det skulle kosta oerhört stora summor dels att skaffa ett jättetält och dels att värma upp vattnet. Utomhusbassängen är från 1969 och är oisolerad. Det skulle inte gå att få upp vattentemperaturen tillräckligt mycket. Därför har vi fått släppa den idén, säger Liselotte Magnusson.

Karlsrobadets utebassäng stänger för säsongen den 1 oktober. I samband med det utökas öppettiderna för inomhusbadet.

Utomhusbassängen stänger 1 oktober

50-metersbassängen utomhus håller öppet sista dagen för säsongen lördagen den 30 september.

Istället utökas Karlsrobadets öppettider inomhus. Äventyrsbadet, undervisningsbassängen, och varmvattenbassängen kommer att användas för simundervisning och motionssimning.

I äventyrsbadet erbjuds motionssimning tisdag, onsdag och torsdag klockan 14–16 och lördag och söndag klockan 8–10.

– Vi stänger då av vågmaskinen och det strömmande vattnet så att det går att simma runt i en cirkel. Vi måste helt enkelt göra det bästa av den här och titta på vad som är möjligt, säger verksamhetschef Johannes Stifors.

Drop in till vattengympa

I varmvattenbassängen – som är åtta gånger fyra och en halv meter och har en temperatur på 34 grader – kommer vattengympa att erbjudas för sju personer åt gången. Ingen instruktör kommer att finnas på plats utan motionärerna får instruktioner via en tv-skärm.

Varmvattenbassängen kommer också att vara öppen för vanligt bad på helger mellan klockan 8 och 10.

– Det är bättre än ingenting, men samtidigt är bassängen 30 år gammal och reningen klarar bara av att vi tillåter sju personer i halvtimmen att bada, säger Johannes Stifors.

Simundervisning i äventyrsbadet

När utomhusbadet stänger flyttas simundervisningen för skolorna in till äventyrsbadet och undervisningsbassängen.

Simskoleverksamheten och babysimmet fortsätter i undervisningsbassängen tills vidare.

Öppettiderna för badets reception och bastun förändras inte.

Många frågetecken kring Karlsrobadets skadade bassäng

Karlsrobadets 25-metersbassäng måste repareras 

Karlsrobadet i Eslöv 

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window