Stora torg lockar arkitekter och kommuner att göra studiebesök

Vårt Stora torg i Eslöv får mycket uppmärksamhet och uppskattning. Inte minst sedan vi vunnit både Sveriges Arkitekters pris för bästa landskapsarkitektur och Skånes arkitekturpris. Många vill komma till Eslöv och få en guidning på torget och höra om tankarna och processen som ledde fram till att stadskärnan nu ser ut som den gör. Främst är det andra kommuner och arkitekter som vill göra studiebesök.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Falköpings kommun på studiebesök i Eslövs stadskärna.

Nu senast har vi fått besök av Falköpings kommun som vill hämta inspiration till ombyggnaden av sin egen stadskärna som startar i höst.

Gästerna från Falköping togs emot av Niklas Bosrup, från Sydväst arkitektur och landskap i Malmö, tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson, kommunstyrelsens första vice ordförande Catharina Malmborg, kommundirektör Eva Hallberg och projektledaren Malin Gunnarsson.

Många olika miljöer

Sydväst arkitektur och landskap har gestaltat vårt Stora torg och har även vunnit tävlingen om att utveckla Falköpings stadskärna.

– Så roligt att besöka Eslöv och se hur ni lyckats skapa så många rum i rummet. Här finns olika miljöer med en mix av funktioner. Här finns parkkänsla med mycket grönska, plats för lek och vatten och ändå öppna ytor för evenemang och torghandel, säger Woori Gennemark, näringslivsstrateg i Falköpings kommun.

Landskapsarkitekten Niklas Bosrup visar runt gästerna från Falköping.

Stora torg inspirerar

Dessutom har Falköping hämtat inspiration till en webbplats om sin centrumombyggnad från Eslövs Stora torg-site där alla som ville kunde följa ombyggnaden steg för steg.

– Naturligtvis är det roligt att andra inspireras av det arbete vi lagt ner här i Eslöv. Väldigt många har del i att vår nya stadskärna blev så här bra, inte minst Eslövsborna och näringsidkarna i centrum. Det är med stolthet vi visa upp vårt fina torg, säger Johan Andersson.

Sydväst arkitektur och landskap och Eslövs kommun tar emot Skånes Arkitekturpris på H22 i Helsingborg.

Skånes arkitekturpris delades ut till Sydväst arkitektur och landskap och Eslövs kommun under H22 i Helsingborg den 9 juni.

Vi vann! Stora torg får Sveriges finaste pris

Nytt fint pris till Stora torg – belönas med Skånes arkitekturpris

Eslövsfesten 18–19 juni 2022

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window