Restaurang No15 nyinvigdes

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Bergagymnasiet har fått nya moderna lokaler. 

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

I dagarna invigdes de nya lokalerna för den elevdrivna restaurangen, Restaurang No15. I princip allt är nytt – nya maskiner, nya lokaler och ny inredning. Det enda som är kvar sedan tidigare är ytterväggarna och adressen, Östergatan 15.

De nya lokalerna betyder att vi är bättre rustade att erbjuda våra elever en modern och fullständig utbildning. I sitt kommande arbetsliv kommer de att arbeta med samma typer av maskiner och utrustning som dem vi nu har, säger Andreas Albihn som är lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

En professionell lunchrestaurang

De nya lokalerna innebär också ett lyft för Restaurang No15 som fått en fullständig ansiktslyftning och ser nu ut precis som vilken professionell lunchrestaurang som helst.

Bättre insyn från gatan hoppas vi ska medföra fler gäster och större exponering gentemot allmänheten, berättar Andreas.

Bakverk från bageriet kommer säljas på Sallius

Bageriet har precis som köket och restaurangen renoverats fullständigt och kan på samma sätt erbjuda en allsidig och modern bageriutbildning. Dessutom kommer bagerielevernas produkter att finnas till försäljning i det nya caféet på Sallius när det öppnar.

Utsökt laxrätt från à la carte-menyn på Restaurang No15.

Vad blir det för mat?

Varje vecka, onsdag till fredag, kommer restaurangen att servera husmanskost i form av två rätter samt en finare à la carte-meny. Precis som tidigare har restaurangen fullständiga rättigheter. Observera att bordsbeställning måste göras i förväg på telefonnummer 0413-626 78.

Utan att sticka ut hakan för långt vågar jag nog påstå att våra elever bereder och serverar den bästa lunchen i Eslöv, meddelar Andreas.

Fakta

Restaurang No15 drivs av eleverna på Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Bergagymnasiet. Restaurangen öppnar för allmänheten den 13 februari och har öppet onsdag–fredag kl 11.30–12.30.
Läs mer om Restaurang No15. 

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window