Parkeringsböter stryks och införs från 1 maj

För att få en renare miljö infördes från den 1 mars nya parkeringsregler på vissa gator och parkeringsplatser i centrala Eslöv. Då flera bilister inte uppmärksammat de nya reglerna har de fått parkeringsböter. De böterna kommer nu att strykas och återinförs inte förrän i maj.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Parkeringsreglerna har ändrats för att kommunen ska kunna städa fler dagar varje år.

Tidigare var det parkeringsförbud för att sopmaskinerna skulle komma åt antingen den 1, 2 eller 3 varje månad. Om någon av de dagarna var en helgdag blev det ingen städning. Samtidigt var det fortfarande parkeringsförbud helt i onödan.

Parkeringsböterna stryks

Med de nya reglerna flyttas städdagen om den infaller på en helgdag till motsvarande dag veckan därpå, alltså första helgfria måndag, tisdag eller onsdag i månaden.

På städdagar är det förbjudet att parkera antingen klockan 5–8 eller 8–12, vilket framgår av skyltar på respektive plats.

– Vi har informerat om de nya parkeringsreglerna sedan slutet av februari genom skyltar vid parkeringsautomaterna, på kommunens webbplats och i parkeringsappen Parkster. Med tanke på hur många fordon som trots det fått parkeringsböter har vi inte lyckats nå ut i den grad vi önskat. Därför stryker vi böterna och gör en ny runda med information innan vi återgår till vanlig övervakning, säger trafikingenjör Robin Dingwell.

Information på vindrutan

Bilar som under perioden står felparkerade på återstående städdagar i april kommer att få lappar med information under vindrutetorkaren. Böter återinförs från den 1 maj.

– Vi bötfäller inte för att få in intäkter, utan böter ska ha ett syfte. Exempelvis för att stävja trafikfarliga parkeringar, när allmän plats används som privat parkering under längre perioder eller för att parkerade fordon inte ska hindrar framkomligheten, säger Robin Dingwell.

Förändrade parkeringsregler i delar av centrala Eslöv

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window