Nyheter via e-post ökar tillgängligheten för anhöriga

Nu kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev för anhöriga som ger stöd till någon som av olika skäl har svårt att klara sig själv.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

I nyhetsbrevet får läsaren tips på digitala anhörigcirklar och föreläsningar, boktips och avslappningsövningar. För att prenumerera krävs en e-postadress, sedan är det bara att anmäla sitt intresse via den här länken, säger Camilla Marcusson, samordnare för stöd till anhöriga i Eslövs kommun.

Vila och egentid förutsättning

Många anhöriga ger dagligen, och ibland dygnet runt, ovärderligt stöd till en närstående. Ett betydelsefullt men ofta osynligt arbete som behöver gott stöd och uppskattning.

Det är en förutsättning att de som ger stöd får vila och egen tid. Då orkar de mer och får förutsättningar för ett hälsosamt liv. Att exempelvis dagverksamheten på Alegården håller stängt för att förhindra smittspridning påverkar situationen för många anhöriga, menar Camilla Marcusson.

Vanliga stödformer

De vanligaste formerna av stöd som kommunen erbjuder till anhöriga är information och rådgivning. Men det kan även handla om att träffa andra i liknande situation, lyssna på föreläsningar eller andra aktivitet som kommunen anordnar.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window