Med Kompiskortet kan du ta med en vän gratis

Alla har rätt till en meningsfull fritid, men det är inte självklart för alla att kunna delta på egen hand. Därför har vi tagit fram Kompiskortet i Eslöv. Ett kort som ger personer med funktionsvariationer möjligheten att ta med sig en person på aktiviteter, helt gratis.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Marcus Laurin och Ronny Nordström Wickman ser fram emot att börja använda kompiskortet.
Marcus Laurin och Ronny Nordström Wickman ser fram emot att börja använda kompiskortet.

Kompiskortet är ett samarbete mellan Eslövs kommun och olika föreningar eller andra aktörer inom kultur och fritid.

Ta med en kompis gratis

Aktörerna som är anslutna erbjuder den som har ett Kompiskort att gratis ta med sig en person på aktiviteten. Det kan vara en kompis, förälder, personal eller någon annan.

– För en person med funktionsvariation kan det bli lättare att vara med på olika aktiviteter om man kan bjuda med en kompis eller familjemedlem gratis, menar Marcus Laurin, kultursamordnare och Helena Schönström, verksamhetssamordnare i Eslövs kommun, som drivit arbetet med att ta fram kortet.

Ansök via länken nedan

Kompiskortet ger innehavaren rätt att gratis ta med en kompis på evenemangEtt kompiskort kan beviljas personer över 12 år som bor i Eslövs kommun och har ett beslut om stöd och service enligt LSS och SoL inom verksamhetsområde Funktionsnedsättning.

– Det är skönt om Kompiskortet gör att man kommer ut mer, säger Ronny Nordström Wickman som jobbar inom daglig verksamhet.

Det finns ingen åldersgräns för medföljande kompis. Det kan dock finnas åldersgränser hos arrangörerna.

Mer information om Kompiskortet och de anslutna aktörerna

Ansökan görs enklast här via kommunens e-tjänst om Kompiskort

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window