Konstnärer kan nu ansöka om det andra konstnärsresidenset på biblioteket

Ansökan är nu öppen för det andra av totalt fyra konstnärsresidens i Eslöv. Konstnärer har då möjlighet att arbeta med sin konst på Eslövs stadsbibliotek, i ett så kallat konstnärsresidens. Under konstnärernas vistelse ska medborgarna kunna delta i kreativa aktiviteter.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Eslövs stadsbibliotek öppnar sina dörrar för konstnärer och konstintresserade medborgare. Under 2023–2025 kommer fyra konstnärer att få chansen att delta i ett konstnärsresidens. Det innebär att personer som arbetar med konst får tillgång till en tillfällig ateljé på biblioteket, där de får möjlighet att fördjupa sig i sitt arbete.

Medborgaren i centrum

Målet med projektet är att göra konst och kultur mer tillgänglig för kommunens medborgare. Ett krav är att konstnären under sitt residens ska hålla i aktiviteter som medborgarna kan delta i.

Vilka aktiviteter det blir är upp till konstnären att bestämma. Bibliotekspersonalen kommer att stödja med att marknadsföra aktiviteterna och bjuda in deltagare.

Olika teman

Varje residens varar i tre månader och har en prioriterad målgrupp för aktiviteterna.

Under det andra residenset är det i första hand personer med funktionsnedsättning som kan delta i aktiviteterna med konstnären.

Arvode och boende

Konstnären som blir erbjuden residens får 66 000 kronor som arvode, vilket Region Skåne står för. Eslövs kommun ställer upp med lokaler och stöd från bibliotekspersonalen. I detta belopp ska eventuell boendekostnad ingå. Eslövs kommun kan inte erbjuda boende. Behöver man inget boende, så utgår hela beloppet som arvode.

Utöver arvodet finns en produktionsbudget om 48 000 kronor.

Intresserade har fram till 31 oktober på sig att skicka in sin ansökan för den andra residensperioden, som är från 1 mars till 31 maj 2024.

Mer information om hur du söker finns på bibliotekets hemsida

Första residenset är igång

Det första residenset gick till designduon Kristina Schultz och Johan Lindberg från Ateljé Schultz Lindberg, Marieholm. Projektet startade den 1 september och riktar sig till barn och unga.

Designduon skapar med barn och unga på biblioteken i Eslöv

Konstnärer får chansen att tillfälligt flytta in på biblioteket

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window