Kommunen äger nu Gyaskogen

Nu är det klart. Köpekontraktet är undertecknat av kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson och kommundirektör Eva Hallberg. Därmed är en betydligt större del av Gyaskogen i Stehag i kommunens ägo.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

– Det känns mycket bra att vi nu har säkrat det fina naturområdet som en plats där många kan koppla av och motionera under lång tid framöver. Genom att vi äger området kan vi bättre planera för hur vi ska förvalta området, säger Johan Andersson.

Promenader och motion

Den del av Gyaskogen som kommunen nu köpt av en privat markägare för 14,3 miljoner kronor, är 55 hektar stor. Den består av både löv- och barrskog och där finns bland annat promenadstigar och motionsslingor.

Läget invid Stehags samhälle med järnvägsstation och busshållplatser, gör naturområdet tillgängligt för många.

Tillgängligt för alla

– Det är lätt att ta sig dit med kollektivtrafiken för alla som vill ut i naturen och njuta eller motionera. Gyaskogen är ett mycket viktigt område både för Stehagsborna och alla invånare i vår kommun, säger Eva Hallberg.

Kommunen köper Gyaskogen och säkrar natur- och rekreationsområde

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window