Hotellfrukost skapar nya möten

Varje torsdag dukas det upp till lyxig hotellfrukost för de boende med tända ljus och vita dukar i stora matsalen på vård- och omsorgsboendet Trollsjögården.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Idén om att skapa en lyxigare frukost i matsalen har funnits ett tag hos Pia Olsson, undersköterska, och Anna-Karin Olandersson, ekonomibiträde. I höstas körde de igång.

Pia och Anna-Karin ser till att fat och brickor ständigt är påfyllda för att det ska se nytt och fräscht ut.

– Vi ville skapa en hotellfrukostkänsla för att öka gemenskapen hos våra brukare, kanske få dem att bryta sina vardagsmönster och komma ut mer ifrån sina respektive avdelningar och träffa andra som bor i huset, berättar Pia.

Nya och gamla bekanta

Av de boende är det ungefär 15 personer som varje vecka kommer till frukosten för att njuta av den goda maten och träffa nya och gamla bekanta.

– Ett par damer som bor på olika avdelningar här i huset träffades på frukosten för ett tag sedan. När de började prata visade det sig att de bott på samma gata här i Eslöv tidigare och hade flera gemensamma bekanta, säger Pia.

Stig, Anna-Karin och Elsa trivs och umgås under torsdagarnas frukoststund.

Uppskattat initiativ

Just idag uppstår det livliga samtal om vilken ost som smakar bäst och man är inte sen med att framföra önskemål om nya ostsorter på frukostbordet.

Hotellfrukosten är ett mycket uppskattat initiativ hos de boende och de som kommer ner till den gemensamma frukosten sitter kvar en stund längre och äter bättre.

– Vi är bortskämda här och vi går ner hit varje torsdag, säger Elsa och Stig, två av stammisarna vid hotellfrukosten, och får medhåll från övriga vid bordet.

Läs mer om Trollsjögården

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window