Dags att satsa på Stehag, Billinge och Stockamöllan

Vad vill du göra i din by? Nu har turen kommit till dig som bor i Stehag, Billinge och Stockamöllan med omnejd att lämna förslag på satsningar i ditt närområde.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

I Eslövs kommun får de boende på landsbygden direkt inflytande över årliga investeringsmedel.

Den här gången är det medborgarna i Stehag, Billinge och Stockamöllan med omnejd som får 1,5 miljoner kronor att fördela på projekt som ligger dem särskilt varmt om hjärtat.

Alla kan lämna förslag

Alla som bor eller verkar i ansökningsområdet är välkomna att lämna förslag och sedan rösta om vad pengarna ska användas till.

Förslag kan lämnas via kommunens dialogportal dialog.eslov.se mellan den 26 augusti och 24 september

Det går även bra att skicka förslag via post till Eslövs kommun, 241 80 Eslöv. Märk kuvertet Landsbygdsutveckling.

Därefter ska alla idéer bearbetas, finslipas och kostnadsberäknas i dialog med dem som lämnat förslagen.

Röstningen genomförs digitalt den 14 oktober till den 4 november

Tanken är att de projekt som får flest röster ska genomföras.

Måste  uppfylla kriterierna

För att ett förslag ska gå att rösta på måste det uppfylla vissa kriterier. Som att ett projekt får kosta högst 500 000 kronor att genomföra.

Förslagen ska handla om att förbättra den fysiska miljön. Det kan till exempel vara en badbrygga, lekredskap, bänkar, plantering i en park, skulpturer eller belysning.

Rösta via dialogportalen

Även de förslag som inte vinner kommer att beaktas i den fortsatta dialogen med såväl kommuninvånarna som andra aktörer, till exempel Trafikverket och Region Skåne.

2020 fick de boende i Hurva, Kungshult och Löberöd del av satsningen på landsbygden. 2021 var det dags för Flyinge, Gårdstånga och Harlösa, 2022 Marieholm och Örtofta. 2023 är det alltså Billinge, Stehag och Stockamöllans tur.

Lämna förslag och rösta via dialogportalen

Landsbygdsutveckling i Eslövs kommun

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window