Biblioteken öppnar igen men Medborgarhuset och Karlsrobadet stängt

Biblioteken öppnar igen, men badet är fortsatt stängt för besökare. Dessutom utgår alla kommunala evenemang och Medborgarhuset stänger. I första hand gäller detta till och med den 17 november, alltså under de tre veckor som de lokala restriktionerna för Skåne gäller.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Efter att ha hållit stängt under en dag öppnar nu åter biblioteken i Eslövs kommun. Nu med anpassade rutiner för att kunna hålla öppet utan att äventyra säkerheten för besökare och personal.

Mer information finns på bibliotekens webbplats bibliotek.eslov.se.

Bibliotekens nya rutiner i korthet:

  • Vi kommer tyvärr inte kunna ge någon hjälp vid bibliotekens publika datorer. Du får gärna fortsätta använda dem, men på egen hand.
  • Vi minskar antalet sittplatser på biblioteket. Du är välkommen till biblioteken med dina ärenden, men för att minska trängsel i våra lokaler vill vi att besökare inte stannar längre än nödvändigt.
  • Du kan låna om böcker och andra medier genom att logga in på bibliotekens webbsida och gå in på Mina sidor. Om du inte har möjlighet att logga in är du välkommen att ringa oss på telefon 0413-626 00.
  • Vi ställer in alla arrangemang och aktiviteter, som sagostunder och språkcafé, på samtliga bibliotek i kommunen.
  • Bemanningen och öppettiderna på biblioteken i byarna kan komma att påverkas.

De nya rutinerna gäller i första hand till den 18 november, men kan komma att ändras beroende på smittspridningen och myndigheternas rekommendationer.

Biblioteken tittar på möjligheten att fortsätta med utkörning av medier till personer i riskgrupp.

Karlsrobadet

Karlsrobadet är stängt för allmänt bad från onsdagen den 28 oktober. Simskolor, babysim, rehabilitering, skolbad och föreningsaktiviteter kommer att fortsätta. Detta gäller till den 17 november, men kan komma att ändras. För dig som deltar i de aktiviteter som inte ställs in gäller fortsatt att hålla avstånd i omklädningsrum och andra utrymmen, och att stanna hemma om du känner dig sjuk.

Medborgarhuset och andra möteslokaler stängs

Från torsdag den 29 oktober stängs Medborgarhuset och kommunens andra möteslokaler. Det är inte möjligt att boka Eslövs kommuns lokaler för möten, evenemang eller liknande så länge de skärpta råden från myndigheterna gäller. Stängningen gäller i första hand till onsdagen den 18 november. Beroende på smittläget kan det komma att ändras.

Alla bokade arrangemang och möten under den aktuella perioden avbokas. Undantag är vissa politiska nämndsmöten som ur demokratisk synvinkel behöver genomföras.

Skärpta råd för att bromsa smittspridningen i Skåne

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window