Fåret och kaninen har flyttat in på Gröna torg

Ett nytt konstverk har tagit plats på Gröna torg i Eslöv. Verket heter Resenärerna och minner om torgets historia som platsen för kreatursmarknader. Så småningom ska parken få en ny gestaltning men på grund av det rådande ekonomiska läget har projektet skjutits på framtiden.

Fåret och kaninen heter det nya konstverket av Jennifer Forsberg som flyttat in på Gröna torg.

Det är två skulpturer som står i parkens nordvästra hörn, den ena kallas för fåret och den andra för kaninen. De är gjorda i brons och väger 125 respektive 150 kilo.

Skulpturerna har redan nu placerats där de kommer att stå även i framtiden när parken har byggts om.

Skapad Jennifer Forsberg

– Vi beställde verket när vi fortfarande räknade med att parken skulle byggas om. Sedan dess har planerna ändrats och den kommer att byggas om tidigast 2028, berättar Karin Jonsson, landskapsarkitekt på Eslövs kommun.

Resenärerna är skapad av konstnären Jennifer Forsberg. Hon gjorde originalen till verken i sin ateljé i Brösarp. Skulpturerna har sedan gjutits i Holland.

Leka och klättra

Tanken är att barnen ska kunna klättra och leka på figurerna och att de ska åldras och bli ännu vackrare med tiden.

Planerna för parken innehåller bland annat en boulebana på platsen där den nuvarande fontänen finns. De gångar som redan nu går genom parken kommer i princip att bevaras och kompletteras med bland annat nya planteringar.

Läs mer om konstnären Jennifer Forsberg

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window