Årets medarbetare 2020 i Eslövs kommun har alltid barnen i fokus

Tine Billing får utmärkelsen som Årets medarbetare i Eslövs kommun för sitt engagerade och outtröttliga arbete för barnens rätt till kulturupplevelser. – Jag är överväldigad och så klart jätteglad! Vilken överraskning och vilket vitaminpiller så här i coronatider när det inte alltid är så lätt att hålla energin uppe, säger Tine Billing som är barnkultursekreterare och har sin arbetsplats på Eslövs bibliotek.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Tine Billing är Årets medarbetare i Eslövs kommun
Tine Billing är Årets medarbetare i Eslövs kommun.

Utmärkelsen som Årets medarbetare delas vanligtvis ut i samband med kommunens årliga medarbetardag för alla anställda. I år är det annorlunda på grund av coronapandemin. Utmärkelserna delas istället ut på respektive pristagare arbetsplats.

– Samtidigt som det är tråkigt att medarbetarna inte kan hyllas i ett större sammanhang, ger det oss möjlighet att verkligen överraska. Jag tycker alltid att prisutdelningarna är medarbetardagens höjdpunkt, just för att arbetskamrater får möjlighet att nominera varandra, säger kommundirektör Eva Hallberg, som tidigare var chef för Kultur och Fritid och lärt känna Tine väl.

– Därför vet jag också att detta är en sällsynt välförtjänt utmärkelse till en mycket uppskattad och engagerad medarbetare, säger Eva Hallberg.

Pris istället för prat

Eva Hallberg tillsammans med Kultur och Fritids chef Stefan Persson och rekryteringssamordnare Zead Abdul-Karim valde att överraska Tine genom att bjuda in henne till ett vanligt möte.

Istället för prat om verksamheten blev det diplom, blommor, tårta och en check på 10 000 kronor att använda till kompetensutveckling. Dessutom var många av Tines arbetskamrater med via Skype där de hurrade och applåderade.

– Den här utmärkelsen säger något om hela gänget här på Kultur och Fritid. Det är inte bara min förtjänst. Vi jobbar tillsammans och har en härlig energi, säger Tine.

Alltid barnen i fokus

Hon har jobbat i kommunen i 35 år, alltid med barnkultur om än i lite olika roller.

Sedan barnkonventionen blev lag den 1 januari i år är Tine Billing även Kultur och Fritids barnrättsstrateg. Det betyder att hon utbildat sig och jobbar med att sprida kunskapen om vad barnkonventionen innebär vidare till sina arbetskamrater.

– Tine har alltid barnens rätt i fokus. Mycket tack vare henne är Eslöv sedan många år ledande inom barnkultur. Redan 2005 införde vi till exempel kulturgarantin för barn och ungdomar mellan 3 och 16 år och kultur- och fritidsnämnden har en checklista inför varje beslut som ska garantera att barnperspektivet alltid beaktas, berättar Eva Hallberg.

Kulturgarantin innebär att alla barn har rätt till minst en kulturupplevelse varje år. Det är Tines uppgift att arrangera kulturupplevelser anpassade för varje åldersgrupp.

Coronapandemin har påverkat även möjligheterna att erbjuda kulturupplevelser.

– I år har vi därför bjudit barnen på digitala upplevelser. Vi har spelat in barnkonserter i Medborgarhuset och lagt ut dem via Sommar i Eslövs webbsida. Lite annorlunda, men mycket uppskattat. Jag är ju van att få omedelbar respons från både barn och föräldrar och det hjälper mig att bli ännu bättre i mitt jobb. Att nu få ännu en bekräftelse på att vårt arbete uppskattas känns helt fantastiskt, säger Tine Billing.

Kommundirektör Eva Hallberg, till höger delar ut priset till Årets medarbetare Tine Billing
Kommundirektör Eva Hallberg, till höger delar ut priset till Årets medarbetare Tine Billing.

Motiveringen till att Tine Billing utses till Årets medarbetare

Årets medarbetare utses av kommunens ledningsgrupp. Alla anställda har möjlighet att nominera kandidater.

En outtömlig välvilja, omsorg och vänlighet karakteriserar årets medarbetare. Oavsett vem du möter, barn som vuxna, har du en förmåga att bemöta dessa utifrån enskilda förutsättningar och behov. Du skapar delaktighet och gör att alla känner sig sedda.
Med en ambition som aldrig sviktar sprider du kunskap över verksamhetsgränserna. Du har ett brinnande intresse för ditt arbete. Det syns och det märks.
Engagerat har du arbetat för barn och ungas rätt till kulturupplevelser i 35 år. Det är med glädje och stolthet som kommunens ledningsgrupp utser Tine Billing till Årets medarbetare 2020.

Årets bemötare hjälper frånvarande elever att komma tillbaka till skolan

/

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window